Banke nude kredite za putovanje na SP, uz rok otplate i do 10 godina!

Autor: Ana Blašković , 10. prosinac 2013. u 22:00
Nogometna euforija mogla bi dovesti do kreditne euforije/FOTOLIA

OTP banka građanima nudi ‘Samba kredite’, ostale banke razmišljaju slično.

Nogometna euforija koja se zahuktava uoči Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu nije zaobišla ni domaće banke.

OTP banka, koja je ovih dana u završnicu utrke za novog vlasnika HPB-a, ponudila je gotovinske kredite u kunama za putovanje u Brazil pod prigodnim nazivom "Samba krediti", a doznajemo da o takvom potezu razmišljaju i u ostalim bankama.Put u Latinsku Ameriku OTP je voljan financirati u iznosu od najmanje 7500 do čak 180.000 kuna na rok koji može dosegnuti i deset godina. Budući da je riječ o gotovinskom zajmu cijena mu je 7,97 posto godišnje, što znači najmanje 8,27 posto efektivno.

Poseban marketinški trik je da banka nagrađuje svaku pobjedu hrvatske reprezentacije smanjenjem fiksnog dijela kamatne stope za 0,1 postotni bod. To ne znači da će i konačna kamata pasti za isti iznos jer na fiskni dio treba dodati još i promjenjivi dio kamate. No, imajući u vidu da Hrvatsku čekaju (najmanje) ogledi s Brazilom, Kamerunom i Meksikom, a dogodi li se čudo pa reprezentacija prođe u osminu finala i druge utakmice, konačna cijena kredita može (blago) pasti. Premda će klijenti pozdraviti takav marketinški trik, drugi bi mogli zločesto primijetiti da se banka zapravo kladi protiv uspjeha hrvatske reprezentacije. O tome da uhvate dio unosnog nogometnog kolača i za sebe, i druge banke razmišljaju o uvođenju svojih 'latino' kredita.

"U ovom trenutku nemamo takav proizvod, ali tu mogućnost razmatramo. U međuvremenu u ponudi je naš nenamjenski kredit s visokokonkurentnim uvjetima", kažu u Splitskoj banci. U Hypo banci nude klasične nenamjenske kredite u kunama s kunskim fiksnom kamatnom od 8,00 posto do 110.000 kuna na tri godine. Slično je i u Zagrebačkoj koja nudi nenamjenske kunske kredite do 225.000 kuna te uz valutnu klauzulu do 30.000 eura na 7 godina.

Komentari (3)
Pogledajte sve

To je ruganje a i sigurnost nije zajamčena jer se za svjetsko sprema i ekipa iz favela…

Morbidno- dno- dna profita……

ovo je vrhunac licemjerja banaka. sad će još reklamirati te kredite i pokušavat će nas uvjeriti da u tome nema ništa čudno. neka ide tko si može platit, ali dizajnirat ovakav proizvod u trenutnoj društvenoj situaciji je groteskno.

New Report

Close