Bandić: Čim riješim prekršajne prijave, gradim nove fontane

Autor: Agencija VLM , 12. svibanj 2014. u 11:11
Photo:Anto Magzan/PIXSELL

Na radnom sastanku u školi Bandić je zaključio da radovi na školi teku sporije jer je objekt star.

Kako napreduju radovi na osnovnoj školi Pavleka Miškine, čiji učenici nastavu trenutno pohađaju na tri lokacije, na radnom sastanku ispitao je jutros gradonačelnik Milan Bandić. Kako je rekao, investicija je to koja stoji 45 milijuna kuna, a radovi teku nešto sporije jer se radi o starijoj školi.

– Kad se obnavlja objekt star stotinu godina, onda je to veliki posao. Možda i trenutno najveći u gradu – zaključio je gradonačelnik Bandić te dodao kako, prilikom obnove starog objekta, uvijek iskrsnu neki novi problemi. Osnovna škola Pavleka Miškine obnavlja se i proširuje, a, napomenuo je Bandić, umjesto u tri smjene, učenici će svoju školu od rujna pohađati jednosmjenski.

– Ove se godine u obnovu škola i vrtića ulaže 350 milijuna kuna – rekao je gradonačelnik dodajući da se na taj način on brine za svoje sugrađane. A brinuo bi se, spomenuo je, za bolji život cijelog naroda da je gradonačelnik Hrvatske. Osvrnuo se i na gradnju novih fontana, u čiju se realizaciju kreće krajem ljeta ili početkom jeseni. Čim "riješi" prekršajne prijave koje je dobio zbog njih, rekao je Bandić, fontane će niknuti pored NSB-a. Ali, dodao je, obnovit će se i ona pored Džamije te na Tomislavcu.

– Pozivam sve koji su protiv fontana da odu u slavonski Nuštar i vide njihovu fontanu koja je ljepša od ijedne u Zagrebu – poručio je gradonačelnik protivnicima.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Da se Bandić u upravljanju Zagrebom ponašao poput pijanog milijardera i onima izvan Zagreba je dobro poznato (m2 javnoga zahoda plaćan je 11 tisuća eura, m2 kioska za potrebe ZET-a plaćan je 5 tisuća eura, dvostruko skuplje tramvajske i autobusne nadstrešnice, dvostruko skuplje stolice u Lisinskom i deseci drugih javnih radova ponekad i nekoliko puta skuplji od ostatka Hrvatske, štetne zamjene zemljišta…). To je pokrivano skupim kratkoročnim kreditima i zaduženjima. Kada je Zakon o proračunu predvidio gornju granicu dopuštenog zaduženja, upravo iz razloga da bi spriječio razne bandiće po Hrvatskoj da gradove i općine ne dovedu na rub bankrota, zagrebački Bandić se dosjetio kako će doskočiti toj zakonskoj odredbi.

On je 2006. godine 23 gradska javna poduzeća spojio u jedno i nazvao ga Zagrebački holding, te tada obećao Zagrepčanima da će do konca mandata, dakle do 2009., formiranjem Holdinga uštedjeti cijeli jedan proračun. Bila je to jedna od najvećih njegovih silnih prijevara. On je formirao Holding iz dva razloga. Prvi je da on i njegovi „kumovi” imaju jedinstvenu nabavu, a drugi je da bi se preko Holdinga mogao dodatno zadužiti i pokrpati postojeće proračunske rupe, što potvrđuju spomenute činjenice. Tako je u bankrot odveo i Grad i Holding.

Ima jedna prednost kod tih fontana, a koju bandinjo nije skuzio..
Nalaze se u rupi! Nece trebat puno za sanaciju, samo zatrpas 🙂

Me ne Milane nema potrebe. Nego izbuši kanal od Save skroz preko nasipa do NSB-a .I napuni tu rupetinu sa vodom. Tako če grad dobiti svoj bazen kojega odavno zaslužuje a fontane če imati ulogu Jumbo hidro masažera.

Fontane su super i na odličnoj poziciji i tu ga podržavam…dosadašnje su koštale 18mil kn što je relativno malo u odnosu na efekt a da se nisu utrošili na to otišli bi na npr rupu zvanu Maksimir ili slične gluposti

New Report

Close