Bambi: Svi naši proizvodi usuglašeni su s propisima EU

Autor: Agrobiz.hr , 10. lipanj 2018. u 22:00
Plazma keksi u Hrvatskoj sigurni za potrošače/ FOTOLIA

Iz Ministarstva poljoprivrede kažu da predmetna pošiljka nije distribuirana na područje Hrvatske.

Bambi je, kao odgovorna tvrtka, uvijek u skladu sa svim važećim propisima i standardima, i u potpunosti poštuje sve europske, nacionalne i lokalne regulative, kao i sve ostale međunarodne standarde kvalitete, izjavili su za Agrobiz.hr iz srpske tvrtke koja proizvodi kekse Plazma.

Proizvod koji je uzorkovan u Sloveniji, proizveden je za to tržište također u skladu s tada važećim propisima i preporukama EU, čija je Slovenija članica, i to znatno prije stupanja na snagu nove, pooštrene Uredbe Europske komisije o vrijednostima akrilamida od 11. travnja ove godine, dodaju.

Kako ova Uredba po Zakonu ne predviđa nikakve sankcije, tvrtka Bambi je u dogovoru sa slovenskom Upravom za sigurnost hrane samoinicijativno zamijenila taj proizvod na području Slovenije u svim maloprodajnim objektima, a sve zbog naših vjernih potrošača i nove Uredbe koja je stupila na snagu u Sloveniji, kao članici Europske unije, naglašavaju.

Što se tiče ostalih tržišta, napominjemo da je Bambi kao odgovorna kompanija s visokim standardima već završila proces usklađivanja s novom Uredbom EU u Hrvatskoj, a trenutno je, i bez postojanja jasne regulative o preporučenom nivou akrilamida u proizvodima, u procesu usklađivanja proizvoda s Uredbom EU i na svim ostalim tržištima. Iz hrvatskog Ministarstva poljoprivrede kažu da prema informacijama kojima u ovom trenutku raspolažu, predmetna pošiljka nije distribuirana na područje Republike Hrvatske. 

Komentirajte prvi

New Report

Close