Đapić na izbore izlazi kao ‘kandidat HSP-a ili nezavisni’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. siječanj 2013. u 15:18
Anto Đapić / Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL

‘Odluka o mom “tzv. isključenju je isključivo politički motivirana željom Daniela Srba da HSP koalira s HDSSB-om, odnosno HDZ-om.’

Na izvanrednoj konferenciji za novinare u Osijeku Anto Đapić je izjavio kako odluku o svojem isključenju iz HSP-a ne prihvaća, jer, tvrdi, "ona nije donijeta u skladu sa Statutom stranke, a na izbore za osječkoga gradonačelnika svakako ću izaći, bilo kao kandidat HSP-a ili nezavisni". Pozvao je predsjednika HSP-a Daniela Srba da mu se suprotstavi na predstojećim lokalnim izborima, te da hitno sazove Sabor HSP-a na kojemu kako je rekao trebaju biti pozvani svi članovi stranke koji su 2012. godine platili članarinu.

Odluka o mom "tzv. isključenju je isključivo politički motivirana željom Daniela Srba da HSP koalira s HDSSB-om, odnosno HDZ-om i bojazni od moje najavljene kandidature za osječkoga gradonačelnika", ustvrdio je dojučerašnji počasni predsjednik te stranke.

Istaknuo je "kako je aktualni predsjednik trebao znati da se o isključenju mora očitovati Časni sud. Ujedno, jučerašnja sjednica predsjedništva je također pod znakom pitanja kao i odluke, jer dio članova predsjedništva nije ni znalo za sjednicu".

Đapić je ponovio kako predsjednika HSP-a Srba poziva da hitno sazove Sabor stranke "kako bi se spriječili neredi koji će sigurno slijediti", istaknuvši kako on ima podršku velikog broja članstva. Izvanrednu konferenciju za novinare sazvala je osječka podružnica HSP-a Ante Paradžik, čiji je predsjednik Josip Vuković, rekao kako ta podružnica od jučer ne priznanje Daniela Srba za predsjednika, kao ni odluku o isključenju Đapića iz stranke.

Najavio je za nedjelju 3. veljače održavanje Zbora osječke podružnice HSP-a na kojoj će tvrdi Srb izgubiti stranačku bazu. Devet članova predsjedništva HSP-a jučer je na sjednici u Sisku jednoglasno iz stranke isključilo Antu Đapića, bivšega dugogodišnjeg predsjednika HSP-a, i dojučerašnjeg počasnog predsjednika. Predsjedništvo ima 15 članova.

Komentirajte prvi

New Report

Close