Algebra preuzela zagrebačku Agoru

Autor: Bernard Ivezić , 01. srpanj 2018. u 21:59
Foto: PD

Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra kaže da se svijet sve više od STEM-a okreće prema STEAM-u, unutar kojeg se inženjerska znanja nadopunjuju fokusom prema dizajnu, odnosno primijenjenoj umjetnosti.

Visoko učilište Algebra, koje je u sastavu Algebra grupe – najveće privatne obrazovne institucije u Hrvatskoj, u petak je objavilo da je preuzelo Visoku školu Agora iz Zagreba. Algebra je u cijelosti integrirala obrazovni program Agore u svoje poslovanje te, uz primijenjeno računarstvo i digitalni marketing, otvorila treću obrazovnu ponudu iz područja umjetnosti i dizajna. U Hrvatskoj se intenzivno radi na popularizaciji STEM-a, znači (S) znanosti, (T) tehnologije, (E) inženjerstva i (M) matematike, ali u svijetu je već niz godina prisutan prošireni termin STEAM, gdje ‘A’ označava umjetnost. Naime, na zapadu su shvatili da je uspješna tržišna primjena tehnologije nemoguća bez umjetnosti, primjerice dizajna. K tome nadolazeća robotizacija ukinut će mnoga radna mjesta čak i u dijelu STEM-a, ali se zato predviđa da roboti jedno neće moći kvalitetno baviti umjetnošću. U Algebri navode da su dvije institucije proteklih mjeseci intenzivno surađivale na integraciji te da je postignut sinergijski efekt.

Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra kaže da se svijet sve više od STEM-a okreće prema STEAM-u, unutar kojeg se inženjerska znanja nadopunjuju fokusom prema dizajnu, odnosno primijenjenoj umjetnosti. “Algebra je protekla dva desetljeća bila snažno usmjerena prema kvaliteti programa te odlične prepoznatljivosti u digitalnom području, kako kod studenata tako još više kod poslodavaca, koji prepoznaju i cijene našu diplomu. Da bismo omogućili stvaranje interdisciplinarnih timova nedostajao nam je znanstveno istraživački centar, co-working i studijski programi umjetnosti, odnosno dizajna”, zaključuje Balković.

Komentirajte prvi

New Report

Close