Agrokor će dokapitalizirati slovenski Kompas

Autor: Marija Crnjak , 11. rujan 2013. u 22:00
Kompas lani poslovao s gubitkom od 14,3 mil. eura

U tvrtki Adriatica.net koja je vlasnik Kompasa Agrokor drži 20,27% udjela.

Koncern Agrokor, najveći pojednačni vlasnik turističke grupacije Adriatica.net, do kraja godine planira dokapitalizirati slovenski Kompas, članicu grupacije koja je u teškoj financijskoj situaciji, neslužbeno se doznaje.

Slovenska Grupa Kompas, koja je u stopostotnom vlasništvu Adriatice, lani je ostvarila 14,3 milijuna eura gubitka, a konsolidirani prihodi lani su smanjeni za 12 posto, na 160,6 milijuna eura. Da se dokapitalizacija sprema još u ovoj godini za slovenske novine je jučer potvrdio Tomaž Kostanjšek, predsjednik uprave Kompasa, koji je na tu dužnost stupio u prosincu prošle godine. U Adriatici su međutim bili mnogo manje konkretni, no u odgovoru na naš upit nisu demantirali vijest koju je u medije pustio njihov slovenski kolega.

"Adriatica.net Grupa privodi kraju proces konsolidacije i poslovnog restrukturiranja u skladu sa zacrtanom strategijom poslovanja. U tijeku su intenzivni pregovori kako bismo i financijsko restrukturiranje Grupe učinkovito priveli kraju.Strategija je razvijena sukladno potrebama tržišta i najnovijim trendovima u turističkom biznisu, a cijeli projekt teče sukladno očekivanjima", poručili su tako u Adriatici, dodajući da su kontinuirano i intenzivno ulaganje u destinacijski menadžment i tehnologiju rezultirali su pozitivnim trendovima u poslovanju grupacije. U grupaciji napominju da se uloga Kompasa nije promijenila ulaskom Hrvatske u EU. "Kompas je vodeći turoperator na slovenskom tržištu i međunarodna korporacija s 19 poduzeća diljem svijeta i time iznimno bitan u poslovanju grupacije," zaključuju u Adriatici u kojoj Agrokor drži 20,27 posto udjela temeljem ulaganja od šest milijuna eura u procesu dokapitalizacije 2009. Godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close