Agencija poljoprivrednicima odobrila pravo na plavo gorivo za 2014.

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. siječanj 2014. u 17:11
Thinkstock

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odobrila je danas pravo na potrošnju ‘plavog goriva’ za 2014., a to pravo ostvaruje 81.492 poljoprivredna gospodarstva.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odobrila je danas pravo na potrošnju 'plavog goriva' za 2014., a to pravo ostvaruje 81.492 poljoprivredna gospodarstva.

Kako navode iz Agencije, sufinanciranje goriva za poljoprivrednu proizvodnju vrlo je važna potpora, kroz koju država neizravno podupire poljoprivredne proizvođače sa 500 milijuna kuna godišnje.

Godišnju kvotu na karticama za plavi dizel poljoprivrednici mogu iskoristiti do 31. prosinca svake godine, a nova kvota im se dodjeljuje u siječnju sljedeće godine.

Na današnji dan, 29. siječnja, pravo na potrošnju 'plavog goriva' za 2014. odobreno je za 81.492 poljoprivredna gospodarstva.

Odobrene količine plavog goriva, kako navode iz Agencije, bit će dostupne poljoprivrednicima na karticama u petak, 31. siječnja.

Iz Agencije napominju kako svi korisnici koji nemaju karticu goriva, a podnijeli su zahtjev za izravna plaćanja u 2013. mogu ostvariti svoje pravo na 'plavo gorivo' u regionalnim uredima Agencije koji će, prema zahtjevu korisnika, u roku od 30 dana izdati karticu goriva.

Sve o uvjetima korištenja kartice goriva, cjeniku te lokacijama na kojima se toči 'plavo gorivo' može se vidjeti na stranicama Agencije.

Pravo na potrošnju 'plavog goriva' za 2014. Agencija je odobrila temeljem podnesenog jedinstvenog zahtjeva za izravna plaćanja u 2013., sukladno Pravilniku o primjeni zakona o trošarinama što se odnosi na plinsko ulje obojeno plavom bojom za namjene u poljoprivredi, ribolovu i akvakulturi.

Komentirajte prvi

New Report

Close