Adaptacija zgrade CO-a u hotel tek nakon 2017. godine

Autor: Marija Crnjak , 31. svibanj 2015. u 22:01
Maistra bilježi 14 posto više noćenja

Zgrada Croatia osiguranja na Trgu bana Jelačića trebala bi postati hotel s pet zvjezdica, ali se detalji projekta još ne razmatraju.

Iako spada u dugoročne planove Adrisa i Maistre, adaptacija zgrade Croatia osiguranja na zagrebačkom Trgu bana Jelačića u hotel s pet zvjezdica još uvijek se detaljno ne razmatra, jer Maistru prije toga čekaju još dvije ambiciozne investicije u Rovinju, neslužbeno doznaje Poslovni dnevnik.

Radi se o uređenju hotela Valdaliso, investiciji koja se procijenuje na 200 milijuna kuna, te uređenju Hotela Park čija će detaljna rekonstrukcija stajati oko 380 milijuna kuna. Obje investicije će biti gotove do 2017. godine, i tad bi na red mogao doći Zagreb, doznajemo. Ako do nje dođe, a službena odluka o tome još nije donesena, adaptacija zgrade Croatia osiguranja i njene prenamjene u luksuzni hotel bit će izuzetno zahtjevna između ostalog i zato jer se radi o spomeniku kulture. Doduše Maistra je sličan zahvat već izvela u Rovinju, uredivši ove godine Hotel Adriatic u centru grada, također spomenik kulture, u što je uloženo 25 milijuna kuna. Adriatic će imati četiri zvjezdice. Uz grad Rovinj, već drugu godinu za redom Maistra je ovih dana i jedan od organizatora svjetske sportsko turističke atrakcije Red Bull Air race, koja je u grad privukla ukupno 50-ak tisuća uglavnom stranih gostiju.

 

25milijuna

kuna uloženo je u obnovu hotela Adriatic

Natjecanje prati 300-injak medija iz 15 zemalja, uključujući Njemačku, Austriju, Mađarsku, Veliku Britaniju. To je ujedno i jedna je od ključnih manifestacija koje dovode goste izvan sezone sunca i mora. U Maistrinim kapacitetima trenutno je smješteno oko 12,5 tisuća turista, uključujući i 500-injak članova ekipe Red Bulla koji su na lokaciji zadnja dva tjedna. "Prema trenutnom stanju bukinga možemo govoriti o rastu od čak 15 posto kod hotela u odnosu na prošlu godinu. Samo u ovoj predsezoni bilježimo 14 posto više noćenja, čemu je pridonijelo i održavanje Red Bull Air Race. Što ovaj događaj znači za destinaciju, ali i za kompaniju, najbolje govori brojka posjetitelja koja je došla u Rovinj.

"Takav događaj donosi veliku vidljivost i to je izuzetno važno za promociju hrvatskog turizma. Bilo bi dobro da imamo više takvih događaja u cijeloj Hrvatskoj, to je jedan od alata kako postati atraktivnija destinacija", kazao je Popović, predloživši i drugim gradovima da se odvaže na organizaciju manifestacije koja je izuzetno zahtjevna. Događaj je popratio i ministar turizma Darko Lorencin koji je prošlog tjedna u Rovinu ugostio i svjetske ministre na sastanku Svjetske turističke organizacije UNWTO. "Preobrazba Hrvatske u cjelogodišnju destinaciju jest jedan od glavnih ciljeva Ministarstva turizma te svakako možemo reći da ovakve manifestacije pridonose stvaranju tog imidža. I ove godine se Rovinj dobro organizirao, čak bolje nego lani", poručio je Lorencin.

Inače, u odnosu na Las Vegas, London, Budimpeštu, Abu Dhabi koji su ugostili utrku, Rovinj je daleko najmanji grad u kojem se organizira ova atraktivna utrka čija organizacija iziskuje savršenu logistiku i ulaganja. Maistru i Grad događaj je lani koštao oko 20 milijuna kuna, ove godine iznos će biti nešto manji, no zbog kasne odluke o održavanju destinacija nije na vrijeme stigla aplicirati za potporu Ministarstva i HTZ-a. Naime, utrka se trebala održati u ruskom Sočiju, no okolnosti su je vratile u Rovinj, koji je bio dovoljno fleksibilan da u kratkom roku pripremi teren.

Giovanni Sponza, rovinjski gradonačelnik istaknuo je kako grad želi iskoristiti ovu veliku šansu da gledateljima širom svijeta pokaže svoju jedinstvenu ljepotu iz jedne osobite perspektive. "Činimo sve kako bi u najmanju ruku bili jednako dobri organizatori i domaćini kao i prošle godine, a u nekim segmentima i bolji", kazao je Sponza. U organizaciju su inače uključeni mnogobrojni zaposlenici sigurnosnih i javnih službi, više od 200 volontera, izgrađen je novi parking i preusmjeren promet koji se po potrebi regulirao u čitavoj Istri, tako da se posjetitelji slažu da su ove godine znatno manje gužve. 

Komentirajte prvi

New Report

Close