15 milijuna kuna za 50 inovativnih projekata BICRO-a

Autor: Objava za medije , 20. studeni 2013. u 16:11
Vizual

U sklopu konferencije, dodijelit će se 15 milijuna kuna vrijedni ugovori za 50 projekata koji su zadovoljili uvjete petog kruga natječaja BICRO program provjere inovativnog koncepta (PoC).

Poslovno – inovacijska agencija Republike Hrvatske (BICRO) kao glavni partner za transfer tehnologije, inovacije i istraživačko-razvojne projekte u Europskoj poduzetničkoj mreži (EEN) poziva vas na međunarodnu konferenciju „Internacionalizacija inovacija i poduzetništva“ koja će se održati 11. prosinca 2013. godine u hotelu Sheraton, (Kneza Borne 2, Zagreb) s početkom u 9:00 sati.

Cilj konferencije je približiti postojeće nacionalne i europske sustave i strukture (programe, fondove i sl.) koji potiču i doprinose razvoju inovativnih i međunarodno aktivnih tvrtki te na taj način potaknuti hrvatska poduzeća na aktivno djelovanje u pravcu internacionalizacije poslovanja te usmjeravanja prema inovativnom razmišljanju i poslovanju. Smjernice za unaprjeđenje suradnje, razmjena znanja u poticanju inovacija i rasta konkurentnosti, te aktualni trendovi i iskustva u internacionalizaciji poslovanja i jačanju inovativnog poduzetništva bit će predstavljeni kroz predavanja, panel rasprave i radionice.

Povodom konferencije u Zagreb dolazi Dr. Charles Wessner, jedan od najvećih svjetskih stručnjaka u području tehnologije, inovacija i poduzetništva koji će s okupljenima podijeliti iskustvo kreiranja inovacijske politike u SAD-u stavljajući naglasak na javno-privatna partnerstva, poduzetništvo, financiranje ranih faza za nove tvrtke te potrebe i koristi visoko-tehnološke industrije. Trenutno, Dr. Wessner koordinira niz programa usmjerenih na vladine mjere za poticanje poduzetništva i razvoja novih tehnologija kroz suradnju vlade, sveučilišta i industrije kako bi se kapitalizirala nacionalno ulaganje u istraživanja.

U sklopu konferencije, dodijelit će se 15 milijuna kuna vrijedni ugovori za 50 projekata koji su zadovoljili uvjete petog kruga natječaja BICRO program provjere inovativnog koncepta (PoC). Program provjere inovativnog koncepta podupire pred-komercijalne aktivnosti istraživača i poduzetnika na putu razvoja novih proizvoda, usluga i tehnoloških procesa, s ciljem pružanja potpore u ranoj fazi razvoja inovacije, kako bi se pomogao i usmjerio daljnji razvoj i smanjio rizik investicije u kasnijoj fazi. Financijska sredstva 5. Kruga natječaja PoC osigurana su iz zajma Svjetske banke za Drugi Projekt tehnologijskog razvoja (STP II).

Komentirajte prvi

New Report

Close