12 ZET-ovih električnih autića prevozilo je jednog putnika dnevno

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Iz ZET-a su upozorili i da 12 autića od lanjskog prosinca vozi samo Donjim gradom, dok Gornjim prometuju od srpnja, a Jarunom od “nedavno”.

Prema podacima iz ZET-a o kartama koje su prodali turistima za vožnju po gradu električnim vozilima,prodali su nešto manje od 400 karata, što znači da je 12 “e-city tour vozila” svaki dan po centru metropole vozalo jednog putnika, a otkako su lanjskog prosinca ti golf-autići pušteni u promet, zaradili su četiri tisuće kuna. 
Kako za Večernji list kažu u ZET-u, nisu ipak vozila kružila Donjim i Gornjim gradom baš svaki dan “jer ne voze u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta” ili, još bolje, zbog “čestih posebnih regulacija prometa u užem gradskom središtu kao što su sportska, kulturna i ostala događanja”. Ali, govore u ZET-u, vozila su ipak pogodak.

– Uvođenjem elektrovozila dodatno je obogaćena turistička ponuda Zagreba, što nam potvrđuju pohvale i pozitivni komentari brojnih gostiju – kako ih je taj po jedan turist dnevno obasuo samo pozitivom opisuju nam u ZET-u. Kažu i da su napravili analize pa će se sad autići malo više upogoniti.

– Nakon dosadašnje evaluacije turističkih linija u tehničkom smislu, stvoreni su preduvjeti za intenziviranje usluge počevši od Adventa, dok se tijekom 2020. godine očekuje i dodatan razvoj usluge te povezivanje, odnosno integracija s našim ostalim turističkim linijama – ističu u ZET-u, iz kojeg su upozorili i da 12 autića od lanjskog prosinca vozi samo Donjim gradom, dok Gornjim prometuju od srpnja, a Jarunom od “nedavno”.

Komentari (1)
  • is123456
    is123456 11:33 15.11.2019.

    mogu oko ovih kučica na trgu voziti samo treba dogovoriti služnost puta po povoljnoj tarifi

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve