Vlahović snima nove mete, BAT će zatvoriti Kanfanar?

Naslovnica Forum Komentari članaka Vlahović snima nove mete, BAT će zatvoriti Kanfanar?

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ne treba upitnik na kraju. Tvornica je skoro nova…prebaciti ce sve u BiH ili Srbiju koje neće u EU još za desetljeće ili cak dva i ovo ce im se na kraju sve isplatit. Nekolicina ljudi se ovdje obogatila ali Hrvatska kao drustvo i Rovinj ovime puno gube.

Zar treba uopće komentar? Ovo je kineski scenarij usred Europe, a što se glavnog gazde tiče koji se puno ne eksponira u javnosti radi se o izuzetno emocionalno neosjetljivom čovjeku za kojeg drugi izgrađuju PR dobrog poslodavca prema svojim radnicima.
Treba ga ostaviti da se bavi svojim hotelima, a ostalo neka prepusti sposobnijima. Kakva energetika, osiguranje … Pa on ne zna pronaći niti ljude koji bi mu odradili posao. Neka se svi poput njega ugledaju na prave ljude koji nisu toliko gramzivi, ali radnici neće niti jedni negativnu riječ reći protiv njih.
Za njega je dovoljno otvoriti Pukanićeve arhive …

sramota je što su praktički prodali TDR da bi ga ugasili i on nestao iz hrvatske! to je ogromna šteta kako za gospodarstvo istre i hrvatske, tako i za same radnike jer će ih stotine ostati bez posla i na ulici + kooperanti u duhanskoj proizvodnji! posao stoljeća mogao bi na kraju ispasti fjasko stoljeća!

IGH, THNK, JDPL, ULPL, ATPL, INGR, IPKK, MGMA - najveći baloni na ZSE!!!! čuvajte svoje pare!!!!


sramota je što su praktički prodali TDR da bi ga ugasili i on nestao iz hrvatske! to je ogromna šteta kako za gospodarstvo istre i hrvatske, tako i za same radnike jer će ih stotine ostati bez posla i na ulici + kooperanti u duhanskoj proizvodnji! posao stoljeća mogao bi na kraju ispasti fjasko stoljeća!

Pa normalno da će ga ugasiti. Bilo je samo važno riješiti se konkurencije.

I što se čudite. Pa to Vam je kapitalizam i slobodno tržište. Nismo više u socijalizmu.

Treba sve firme što prije prodati i privatizirati da stavimo ključ na “hrvatsko gospodarstvo”.

Samo najbogatiji i najsposobniji opstaju.

Inače mislim da je ovo dobro za stanje zdravlja nacije jer će cigarete toliko poskupiti da ćemo biti puno zdravija nacija.

Voziti ćemo bicikle i živjeti od zraka.

Nitko neće moći reći da smo popušili!

čitam ove komentare i ne vjerujem…oko 650 radnika će dobiti otpremnine koje ne bi nikada zaradili i o kojima su mogli samo sanjati + eventualno preraspodjela + ESOP. .. ostale tvrdnje su ekvivalent tome da su autoceste u Hrvatskoj “naše”

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

Svatko tko imalo pozna duhansku industriju zna da su priče o zatvaranju tvornice u Kanfanaru nelogične. Riječ je o jednoj od najmodernijoj tvornica na svijetu, kojoj ona u Vranju zapravo nije konkurencija – pogotovo jer je Srbija u Cefta režimu pa Vranje opslužuje i dobar dio tih tržišta. S dvije tvornice u regiji i TDR-ovim prodajnim sustavom, BAT radi prevagu nad Philip Morrisom, koji je u regiji uzeo veći tržišni udio i čija je tvornica u Nišu veća od one u Vranju.

BAT neće zatvoriti Kanfanar, već će proizvodnju za EU prebaciti u njega, dok će Vranje opsluživati ostatak Europe. Čista logika i pitanje troškova. U odnosu na stare članice EU-a, Hrvatska je još uvijek jeftina za rad, pogotovo kad imaš uhodan sustav poput TDR-ova.

Kako nebulozan naslov. Zasto bi BAT zatvorio najmoderniju tvornicu u Europi s uhodanom proizvodnjom, doslovno od sadnje duhana do pakiranja!?
Bravo za Adris. Nema dvojbe da ce znati kako mudro dalje investirati. Njima bi trebalo dati na upravljanje cijelu Hrvatsku!

Od kad se Mato Zadro uključio u prodaju domaćih tvornica broj kmetova samo raste i raste…

BAT obavezno mora zatvoriti,prodati, TDR koji mu stalno stvara gubitke,kao i njegove satelite-Adista,Istragrafika,etcc.,te ima previše zaposlenih s ogromnim plaćama za hrvatske prilike,a u biti samo se “šlepaju”,pa dok ide-ide!Iz iskustva.

Radili smo statistiku prodaje cigareta po regijama gdje duboko upada u oći Slavonsko-Baranjska,koja prodaje beznačajnu količinu.Kako to niste uočili,posebno direktor Adiste, gosp.Đajić,koga on štiti?
Tu treba korjenita promjena ljudstva.

New Report

Close