Forum

Naslovnica Forum Komentari članaka Učimo od Izraela koji je pustinju pretvorio u poljoprivrednu oazu
Pretraživanje
Dionička društva
Visok stupanj razvoja poljoprivrede i proizvodnje hrane u Izraelu se može pripisati suradnji znanstvenika, administracije, savjetodavnih službi, farmera i industrije. I onome što mi nikako da prihvatimo - udruživanjem proizvođača.
Sjenikovac 20.11.2007.
Dugotrajni korisnik
Mali krug prijatelja
-

Hrvatska ima puno kamenjara u primorju, to bi se moglo pretvoriti u plodno zemljište. Do plodne zemlje se može doći kompostiranjem ili dovoženjem iz Slavonije. Kamen prevoziti u Slavoniju a zemlju obrnuto željeznicom. Hrvatska ima bolje uvjete od Izraela pa ne treba toliko navodnjavati. Komunisti su zalaufali milionske mase u gradove radi industrijalizacije, povratak na selo ide teško i sporo. Radije će prevrtati kontejnere u Zagrebu nego hraniti živinu na selu ili čuvati ovce na otoku. U manjim mjestima se mirnije živi, lakše se riješi stan, školovanje. U pogledu kulture tu je radio, TV, internet, mobiteli i slično. Rad na selu nije motika. To Izrael fino pokazuje. O udruživanju se malo piše ali bi se udruživanjem mogla bolje iskoristiti postojeća mehanizacija.

100000 8.12.2016.
Veliki krug prijatelja
Korisnik s iskustvom
100%

kako cemo ucit od boljih kad kradeze-sdp-udba cim nesto vrijedi kao prijedlog,,odmah vade europske direktive :-) to im je sad glavni paravan za stopiranje bilo cega sto je dobro za hr narod

SPAMERI - IGNORE !!!
DUGOROČNI DOKUPLJIVAČI- IGNORE !!!
obe skupine ce se sami prepoznati .

jgalt 25.2.2011.
Mali krug prijatelja
Dugotrajni korisnik
100%

Kakvih li nebuloza pa to je potpuno pogrešno - mi smo ti koji njih trebamo podučiti kako od poljoprivredne oaze napraviti pustinju.

cinkvici 30.5.2016.
Korisnik s iskustvom
100%

Možemo stiči Izrael jako brzo i jednostavno - manje krast i laprdat i više radit!!!

viewer 28.1.2012.
Dugotrajni korisnik
Mali krug prijatelja
100%

Sama činjenica, da kod njih u poljoprivredi radi 2% radno-sposobnog stanovništva a kod nas 10%, daje odgovor, zašto će u Slavoniji nestati još na tisuće radnih mjesta, koja se nalaze direktno u poljoprivredi, svinjogojstvu, govedarstvu i mljekarstvu… Sva laprdanja i rasprave o tome, neće ništa pomoći, ako se u poljoprivredi ne dogodi nadogradnja, kroz prehranbenu industriju kao i ostale popratne sadržaje, kao što su seoski turizam i eko-proizvodnja i prerada te hrane. Zato su mantre Marijane Petir o selu, kao mjestu poželjnom za živjeti više u svrsi da nekako opravda svoju debelu EU-plaću.

Twixer 21.2.2008.
Veliki krug prijatelja
Dugotrajni korisnik
100%

Opet poljoprivreda i turizam. Da ima jos neka grana ekonomije sa ultra niskim placama i nju bi stavili.

Sto ne ucimo od Izreala kako napraviti Viber, medicinsku opremu, ili neki drugi tehnoloski proizvod koji donosi visoke place.

The nine most terrifying words in the English language are: “I'm from the government and I'm here to help” - Ronald Reagan

Kirin 9.12.2011.
Veliki krug prijatelja
Dugotrajni korisnik
66%

U Izraelu ljudi vole svoju državu tako da nema 5. kolone, a teroristi su pod nadzorom, dok kod nas takvi žive od države koju ne vole i koju su razarali ili još uvijek podrivaju! To je ne premostiva razlika!

Velika većina deklariranih desničara u Hrvatskoj samo su ljevičari koji vjeruju u Boga.

jod 15.9.2010.
Mali krug prijatelja
Dugotrajni korisnik
100%

Pa kod nas su zadruge ukinute, mala poljoprivreda je skoro pa zabranjena, a oni koji si umišljaju da su napredni više se bave muljanjem s poticajima nego tržištem. Agrokor će država spašavati jer je to veletrgovina zasnovana na tuđem kapitalu (ne stranom, nego kooperantskom) i bezobraznom monopolu. Produktivnost je niska jer su investicije prerizične. A floskule rastu i bez zemljišta i bez truda.

viewer 28.1.2012.
Dugotrajni korisnik
Mali krug prijatelja
100%

@Kirin, oni imaju manje domoljuba na državnoj sisi, a puno više ljudi, kojni su spremni zavrnuti rukave i raditi za dobrobit svoje voljene domovine. @Twixer, ne spašava nas ni Viber ni Skype, ni WhatsApp…mi imamo nažalost preko 20% polupismenih ili nepismenih. Da ne govorim o ljudima koji tobože imaju neku kvalifikaciju, ali koja nikome ne treba. Naši problemi su strukturni, a rješenja koja nudimo uvijek jednostavna. Kao što se vidi i na ovom forumu.