Forum

Naslovnica Forum Komentari članaka Svesti manjak na 3% ostvarivo, glavni rizik sindikati i rast plaća
Pretraživanje
Dionička društva
Nominalni rast BDP-a i ove će godine biti manji od kamate pa za stabilizaciju duga treba više od nultog deficita.
Marx 26.11.2007.
Dugotrajni korisnik
Mali krug prijatelja
-

Sve, sve, sve - samo nikad ne ono pravo

“Trebaju nam godine primarnog budžetskog suficita”. Šteta da se još nije pojavio tekst sa ovim naslovom. Kada će doći prva godina primarnog budžetskog suficita? Ova to sigurno neće biti; u tom smislu (i ne samo u tom smislu) ova godina je već izgubljena.

Aktiviranje državne imovine je lijepa želja koja podsjeća na onu uzrečicu “Što se babi htilo, to joj se i snilo”. Za veće korištenje EU fondova može se reći isto. I, kad smo već kod toga, treba podsjetiti na upozorenje u studiji ifo instituta da to baš nije mudra strategija. Oba ta oslonca su prilično klimava i meni se to čini kao razmišljanje slijedom linije najmanjeg otpora.

Uzgred, što je s tom studijom ifo institusta? Izgleda da je, prema našim dobrim tradicionalnim običajima, već predata zaboravu? Očito da u njoj premijer Orešković nije našao inspiraciju za planirnaje svojih aktivnosti.

Pero7 4.2.2011.
Veliki krug prijatelja
Dugotrajni korisnik
100%

Ma kakav manjak od 3 % ?

Isti tren treba prestati trošiti nezarađeno , bez obzira koliko to teško bilo.

.

viewer 28.1.2012.
Mali krug prijatelja
Dugotrajni korisnik
-

Lako je bilo iz oporbe kritizirati proslu vladu i pricati da je unistila zemlju. Medjutim, sada, kada trebaju sami kreirati politiku drzave, odjedanput nema nikavih cjelovitih programa (ifo institut), koji su navodno, u predizbornoj kampanji skrivani, da se narod ne uplasi, od pustih reformi koje slijede i doline suza, koja ih ocekuje. Maric, kao racionalan covjek, vodi ministartvo upavo onako, kako bi ga vjerojatno i Lalovac vodio. Ne talasaj puno i cekaj da ti plima (rast) pomogne. Prosla vlada je isto tako mogla forsirati raspodaju drzavne imovine, medjutim po kojoj cijeni!? Trebalo je Podravku dovesti u red, Petrokemiju restruktuirati i dokapitalitirati, isto tako i HPB, Djakovic, Brodogradnju, Koncar…Sto se vojne imovine tice, tu nece ici bas sve glatko. Ako se sjetimo da je za sredjivanje zemljisnih knjiga u Kuparima trebalo tri godine. Osim toga, sto se ove godine proda, nece se moci prodati iducih godina. Sto se rasta tice, nije mi jasno kako nisu ambiciozniji. Ako znamo da nam je GDP u trecem kvartalu rastao 2,8% a u cetrvtom ce biti veci os 2,5%, od kuda malodusnost u prognozi za ovu godinu?
Summa summarum, tresla se brda…