Nitko još nije tražio obvezujuće mišljenje

Naslovnica Forum Komentari članaka Nitko još nije tražio obvezujuće mišljenje

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Jedino što ova SDP Kukuriku Vlada razmišlja je da nakon što su nas zadužili za 100 miliardi ! je uvođenje novog poreza građanima i tvrtkama , bez obzira kako se on zvao , porez , štibra , taxa , naknada,
fiskalizacija,legalizacija,certifikat…..

.

@Pero7, covjece dosadan si! Nema drzave, koja moze zivjeti bez poreza. Pogledaj armiju biraca tvog voljenog HDZ-a, koja vec dvadeset i vise godina cucla drzavnu sisu a da nisu ni lipe uplatiti u sustav. Znaci, oni trose porezni novac, koji gle cuda, netko mora uplatiti. Sto se zaduzenja tice, to je naravno isto posljedica ovoga sto sam naveo plus neracionalno trosenje novca u cestogradnji, pretezito za vrijeme HDZ-a a i saniranje brodogradnje, koju je HDZ dvadesetak godina mrcvario, bez ikakva ucunka ali zato izdao garancija za dvanaest milijardi kuna. I jos nesto. Red se konacno MORA ucesti, bolo da se radi o socijalnoj pomoci, nekretninama, prebivalistu, gradjevinskoj dozvoli…I jos nesto. Kad sam zivio u Stuttgartu imao sam psa rottweiler pasmine. Porez na njega je bio 1000 eura, osiguranje 200 eura a svaki pregled sa cijepljenjem kod veterinara je kostao preko 100 eura.

@ viewer,

to ti je sve rekao sekretar Kukuriku koalicije ?

dobar-dan-za-uhljebe

drzava-se-danas-zaduzuje-za-oko-milijardu-kuna

MINISTARSTVO financija danas će održati aukciju trezorskih zapisa, čime će se država zadužiti za preko 900 milijuna kuna.

Javni dug RH, prema službenim podacima za travanj iznosio je 285,8 milijardi kuna ili 86,7% procijenjenog BDP-a za 2015. godinu.

Ukupni javni dug je u odnosu na isti mjesec 2014. godine zabilježio snažan rast od 23,2 mlrd kuna (+8,8%) odnosno 6,6 mlrd kuna (2,2%) u odnosu na kraj 2014. U ove brojke nije uračunato već spomenuto zaduženje od 6 milijardi kuna iz srpnja ove godine.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/dobar-dan-za-uhljebe-drzava-se-danas-zaduzuje-za-oko-milijardu-kuna/838019.aspx

.

Nema drzave, koja moze zivjeti bez poreza.

Drzava nije zivo bice da moze zivjeti. Drzava je mentalna kontrukcija, obicna fikcija, rijec koja ne predstavlja apsolutno nista. Ako drzava zivi, da li ju je ikada itko vidio ili je ona kao jeti i čudovište iz Loch Nessa?

Drugo, porez je pljacka. Ako drzava ne moze “zivjeti” bez pljacke, onda drzava ne treba postojati. Osim toga, drzava vise nema:
Vaš link …

Poreznu upravu financiramo iz proračuna, a jedan od njenih glavnih zadataka je tumačiti i primjenjivati porezne propise koji bi trebali jednako vrijediti za sve fizičke i pravne osobe. Međutim, tko želi obvezujuće mišljenje porezne uprave za svoje potrebe, taj mora dodatno platiti. Dakle, ako jedna osoba ima u ruci plaćeno obvezujuće porezno mišljenje, za nju vrijedi to mišljenje. Za osobu koja ga nije platila, ona ostaje na milost i nemilost drugačijim interpretacijama. Nije ni čudo da nitko ne želi platiti obvezujuće mišljenje jer ovakvoj perverznoj državi ne bi bilo problem izigrati ni svoje obvezujuće mišljenje.

Pa smanjite tu cifru na 300 kuna (ajd neka vam je to trošak pravnika) i ja ću tražiti obvezno mišljenje svakog mjeseca.

Ali lakše je zaračunati 5.000-30.000 kuna, i znati da vas nitko od malenih to neće tražiti, a veliki ionako imaju svoju pravnu službu.

New Report

Close