Martina Dalić: Neću podnijeti ostavku! Zbog čega mislite da sam izgubila povjerenje partnera?

Naslovnica Forum Komentari članaka Martina Dalić: Neću podnijeti ostavku! Zbog čega mislite da sam izgubila povjerenje partnera?

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Trebalo se pustiti da Agrokor padne. Radnici bi radili za drugog vlasnika, firme bi se pokupovale i nikom nista, samo bi u sezoni bio manji manjak ljudi. Ali eto, kada je svaki sef politicki povezan firma se cuva kao kap na dlanu.
Normalno da nece nista biti, koji su osobe bile ministri Dalicka je jos super.

Ocigledno je da je Agrokor bio jedinstvena prilika da lopovi pokradu sto se pokrasti moze. Inace u normalno uredjenim drzavama kad je firma d.o.o nelikvidna i nije u stanju otplacivati svoje kredite i obaveze, obicno je kupi konkurencija ili se rasprodaju dijelovi kao sto je inace bio slucaj sa Billom i Sparom. Te parole o ocuvanju radnih mjesta su vec toliko ofucane da se pitam dokle taj HDZ misli koristiti jedne te iste finte za krupni kriminal. Isto se tako pitam kad ce vise lopovi prestati dolaziti u politiku.

” Imala sam malo vremena, nije bilo vremena za kojekakve javne rasprave” jednostavno nisam znala da će sudovi blokirati privatnu imovinu bivšim članovima Nadzornog odbora, a to što su neki od njih odmah nakon ispijanja zajedničke “prijateljske” kavice u Kaptol centru, svu svoju imovinu prenijeli na članove obitelji, to zaista nema nikakve veze sa mnom.

dalićka treba otići ili je treba maknuti ne zato što je pisala onakve polupismene mailove o pokušaju spašavanja izuzetno važne kompanije za hr gospodarstvo, nego zato što je korištenjem privatnog maila pokazala da je bila svjesna da je ono što radi izvan službenih granica koje ne smije prijeći pa je to korištenjem hotmail (haha) pokušala sakriti.
osim toga, lagala je da je ona autor zakona i da drugi tu nemaju neke bitne veze, a očito je i da je službene informacije koje su bile tajne pripustila namjerno određenim osobama koje su od toga imale koristi.
dalićkino prisustvo u vladi sada opasno ugrožava vjerodostojnost vlade, partnera u vladi i najviše samog plenkovića. ne makne li dalićku, znači da cijelo vrijeme stoji iza toga što je ona radila pa onda i on treba odgovarati skupa s njome!

sada mora otići ili dalić ili cijela vlada! nema treće opcije s kojom bi HDZ imao ikakve šanse na novim izborima, kad god da budu!


Ocigledno je da je Agrokor bio jedinstvena prilika da lopovi pokradu sto se pokrasti moze.

***u ovoj priči su samo dvije nepoznanice, jesu li lopovi prvo pokrali Agrokor(a znamo da jesu) i bacili u ruke anemičnom da ih vadi iz ruskog vlasništva, ili čitajući današnje novine ispada da im je anemični oteo vrhunske firme sa savršenim financijama pa ih je onda žmirkava pokrala…dajte budite ozbiljni, nitko ne voli anemičnog, a još manje dalićku, ali nitko normalan nemože popušiti tu priču oko sms-ova…Agrokor su namjerno uništili udbaši s todorićem na čelu tako da padne u ruke rusima, a dalićka je vjerojatno maznula neku siću skupa sa svojim igračima poput Ramljaka na očito legalan i nemoralan način i to je cijela istina… Plenki ima daleko veći uvid u cijeli slučaj, koji možemo zvati i veleizdaja pa čak i terorizam, ali o tome protunarodne naše novine ne pišu

Alkoholom protiv droge, kriptovaluta, dionica i kladionica!

Neka institucije rade svoj posao… 🙂

Sanadera su uhapsili u Austriju, Todorić je zasad u Londonu… tko zna gdje će naći Dalićku…

Todorić je prije nekih mjesec dana prijetio M. Dalić spominjući njene telefonske i mail poruke.Očito je da on ima dobru podršku u HR. Simptomatično je i to tko je objavio poruke! Mene kao liberala, demokrata i borca za ljudska prava zanima i brine kako/zašto privatna korespodencija dospijeva u javnost. Netko se poziva na kriminal (koji tek treba dokazati) a koristi se kriminalnim djelima!
Zašto je uopće bitno mišljenje nekog Marasa, Bulja…. vjerovnici su ti koji se mogu/trebaju buniti, a spomenutim likovima preporučujem da naprave šator ispred Petrokemije d.d. Kutina ako im je baš bitno kakve ćemo imati mirovine.!!

Šavorić je bio zastupnik i ruske Vtb banke i jedan od kreatora lex agrokora..
Nije čudo da će ruske banke po prijedlogu nagodbe dobiti 44% agrokora.
Epizoda sa sberbankom je bila samo prodavanje magle.
To treba istražiti. Kako je pogodovano rusima a na štetu drugih vjerovnika i mamjinskih dioničara.


Šavorić je bio zastupnik i ruske Vtb banke i jedan od kreatora lex agrokora..
Nije čudo da će ruske banke po prijedlogu nagodbe dobiti 44% agrokora.
Epizoda sa sberbankom je bila samo prodavanje magle.
To treba istražiti. Kako je pogodovano rusima a na štetu drugih vjerovnika i mamjinskih dioničara.

Pa neće dobiti toliko zbog nekakvog pogodovanja nego zato jer su te banke dale najviše kreditnog novca agrokoru! Dajte malo realnosti….

Ignore: KressoM, delux

“Sve se ovo događa kad se mora finalizirati nagodba o Agrokoru, u sljedećih 60 dana. Zašto su mailovi izašli baš sad… i kad primam nagradu za Europski govor godine’, kaže Plenković.”

očekujemo nagradu za radnju godine
mogu li se nadati
tako nečemu od vas
u slijedećih 10-ak godina
teško

pusti priče predsjedniče

Avax10

Rusi su sve skupa dali oko 1.5mlr eura agrokoru, dakle nešto više od 11mlr kuna.
Agrokor je sa 57mlr kn po Todoriću procijenjen po Ramljakovim revizorima sa silnim ogradama oko 42mlr kn.
Dakle rusi su dali oko 25% ionako potcijenjene vrijednosti agrokora a dobivaju cca 44%.
Gdje je tu realnost avax10?

Dajte pustite više HDZSDP na miru.
To je ozbiljna stranka.
Dok ih zajebavate s Agrokorom ne mogu raditi na otkupu INA-e.

U prvoj kartici, objavljenoj 6. svibnja 2011., nakon što je zasjela u Kosoričinom kabinetu, Dalićka je predala karticu u koju je uz broj djece (2) navela samo primitke na godišnjoj razini od 19.200 kuna, 4263 kuna i nastavne na Veleučilištu Vern u iznosu od 15.413 kuna.

Potom je u siječnju 2012. predala novu karticu u kojoj je navela i stan u Zagrebu od 140 četvornih metaraa, tržišno vrijedan 2,175.000 kuna, te kuću s okućnicom u Petrčanima kod Zadra, vrijednu 2,960.000 kuna, nakit vrijedan 30.000 i umjetnine vrijednosti 40.000 kuna. Upisana su i dva kredita kod PBZ-a, veći od 150.000 eura podignut 2007. i drugi od 22.000 eura podignut 1998. godine. Znakovit je podatak kako je stambeni kredit kod PBZ-a podignut s kamatom od samo 2,5 posto, u vrijeme dok su obični građani bankama plaćali kamate “da se smrzneš”.

Obitelj Dalić od 2005. živi u elitnom stanu na Maksimiru u Ulici Dobri dol. Novogradnju je gradila “Kaić gradnja”, tvrtka koja je sagradila poslovni prostor u Šarengradskoj, u kojem je do svog pada uživao bivši premijer Ivo Sanader. Potom je taj stan kupila državna tvrtka “Odašiljači i veze”, a zatim su se uknjižili Dalići. Stan su kupili u prosincu 2005. kreditom PBZ-a u iznosu od 200.000 eura, ali je stan u svibnju 2006. upisan s novim iznosom od 48.516,49 eura.

Očito su Daliću u međuvremenu prodali nekretnine na ranijim adresama. Pri kupnji stana Dalićka se upisala s adresom u Macanovićevoj, a njezin muž s adresom na Srednjacima. Ne možemo sa sigurnošću znati jesu li tada živjeli na dvije odvojene adrese, je li ih uspon na društvenoj ljestvici ponovno spojio na istoj adresi ili se pak radilo o pukim formalnostima…

Golem materijalni procvat Dalićevih u manje od četiri godine

No, zato se sa sigurnošću iz imovinske kartice koju je Martina Dalić predala kao Plenkovićeva ministrica vidi, kako se članstvo njezinog supruga Nike u Upravi Ine, progresivno odrazilo na kućni budžet obitelji Dalić. Naime, u manje od četiri godine Dalići su doživjeli golem procvat, jer su im nabujali štedni računi, a investirali su i u više vrijednih parcela na Jadranu.

Prvi put je ministrica Dalić u imovinskoj kartici prijavila i mjesečna primanja svog supruga u Ini. Radilo se o impresivnoj plaći od 78.000 kuna bruto, odnosno 41.500 kuna neto. U istoj kartici prijavljena je i novoakumulirana imovina – građevinske parcele u Petrčanima vrijedne 620.160 kuna i 174.800 kuna. Ministrica Dalić prijavila je i luksuzni terenac nissan juke vrijedan 100.000 kuna, te štednju od 60.000 eura i još jednu od 320.000 kuna. Stavljena je napomena da je taj potonji iznos mirovinska štednja u obveznom mirovinskom fondu PBZ Croatia – drugi stup mirovinskog osiguranja. Dakle, razvidno je kako ministrica Dalić neće dijeliti sudbinu siromašnih hrvatskih penzića jednog dana kada doplovi u te životne vode.

Konačno, zadnja predana kreditna kartica, ona u studenom 2016., jasno pokazuje još pozitivnije trendove i rast standarda obitelji Dalić. Naime, ministrica je prijavila rast plaće svog supruga Nike – bruto iznos od 93.600 kuna, odnosno neto za 200 kuna manji od fascinantnih 50.000 kuna mjesečno. Štednja u eurima je porasla na 72.650, ali se odjednom u ovoj kartici stvorio i novi štedni račun supruga Nika, vrijedan čak 162.150 američkih dolara.

Logično se postavlja pitanje, kako je suprug ministrice Dalić (ako taj iznos nije prešutila na početku ministarskog mandata) mogao u 10 mjeseci ove godine “zaraditi” 162.150 dolara? Dakle, ako je račun postojao, zašto nije prijavljen, a ako nije, kako ga je uspio akumulirati u tom iznosu za tako kratki period? Zanimljivo je i kako je ministričina mirovinska štednja narasla na znos od 445.791 kuna, dakle za iznos od 120.000 kuna.

Iz svega proizlazi kako je Martina Dalić, produžena ruka utemeljitelja hrvatske inačice ekonomije giljotine “škegrizma”, u kombinaciji s “linićizmom”, osigurala imovinski progres svoje obitelji, radeći prema utabanom modelu hrvatske političke elite – osobni progresizam i personalna kapitalizacija nauštrb javnog interesa.

New Report

Close