Forum

Naslovnica Forum Komentari članaka Bruto inozemni dug narastao na 108 posto BDP-a
Pretraživanje
Dionička društva
Nakon dva mjeseca smanjenja, u listopadu je inozemni bruto dug porastao 360,5 milijuna eura ili 0,8 posto na mjesečnoj razini.
Moller 20.8.2008.
Dugotrajni korisnik
Veliki krug prijatelja
100%

hvala Zorane, tada si još bio premijer i za ovaj RAST si ti zaslužan

Frankie 21.3.2013.
Dugotrajni korisnik
Veliki krug prijatelja
100%

Hrvatska raste i nema vise povratka na staro.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Marx 26.11.2007.
Mali krug prijatelja
Dugotrajni korisnik
60%

Za Mollera

Uvaženi kolega, mišljenja su slobodna ali su činjenice svete. Pogledajte članak “Tinder box of the emerging markets?”; podnaslov “Gross External Debt as a percentage of GDP”; FT 23.10.2013.

Dakle, iz grafikona je vidljivo da je bruto vanjski dug Hrvatske još tada (2013) bio oko 1o5% BDP-a. Podaci su od Joint External Debt Hub i CLSA. Milanović meni ide na živce vjerojatno daleko više nego Vama, ali bi bilo iluzorno očekivati od njega da uopće razumije kakav je trend u pitanju i što je on kao premijer mogao i trebao učiniti da se trend tog zaduživanja smanji. Njegov nivo je frajerska nonšalantnost - podsjeća me na poslovicu “Pas koji laje ne grize”. Kada bi netko sjeo s njim da mu rstumači ovu problematiku dobrano bi ga zbunio.

Moller 20.8.2008.
Dugotrajni korisnik
Veliki krug prijatelja
100%

@Marx
znam da Zoran nije ništa kriv, kriv je stari Stipe što ga nije dao za boksača, od kada više nije premijer malo se šalimo na njegove izjave o rastu

miami 19.8.2007.
Dugotrajni korisnik
Veliki krug prijatelja
-

Ne vidim nikakve promjene na bolje u ZDRAVSTVU…

Kod bivše Vlade, već bismo dobili DRUGU UPLATU, a Nova Vlada, nije osigurala novac niti za
prvi mjesec plaćanja / kasne s plaćanjima/ U VELJAČI- još nismo dobili - ni kune…!

…prodajte dionice…-kupite nekretnine!

Kirin 9.12.2011.
Veliki krug prijatelja
Dugotrajni korisnik
50%

Zoran je bio i ostao svadljivi bezveznjak i štetočina! Problem je bio što smo mi to tolerirali!

Velika većina deklariranih desničara u Hrvatskoj samo su ljevičari koji vjeruju u Boga.

prognostik 11.9.2015.
Veliki krug prijatelja
Korisnik s iskustvom
-

Sasvim je jasno da Crobi ide dolje

You've got to ask yourself one question: ‘Do I feel lucky?’ Well, do ya' punk?

Marx 26.11.2007.
Mali krug prijatelja
Dugotrajni korisnik
-

Puno doktora oko balkanskog pacijenta - ali liječenje nikako da započne

Nešto nam je svima promaklo: ovaj vanjski dug treba promatrati u kontekstu svega ostalog zbog čega se Hrvatsku vani naziva “balkanskim pacijentom”. Nikakvo čudo - najbeznačajnija država u EU (po izvozu industrijskih proizvoda u Njemačku kao postotku BDP-a) je istovremeno i jedna s najvećim vanjskim dugom (opet naravno odnosu na BDP). A potpredsjedniku Sabora Tepešu u ovakvoj sitaciji ne pada na pamet ništa pametnje nego gurati zakon o lustraciji. Već su te činjenice dovoljne da se svatko zapita što s tom državom nije u redu - ne samo u ekonomskom nego još više u socijlno-psihološkom smislu. Grčka, naravno, ima još veći dug, ali ona je sada “prišarafljena” pa se može više smatrati rekovalascentom nego pacijentom. Slovenija i Madžaska ne pripadaju Balkanu nego centralnoj Evropi, a Slovenija se ionako izvukla iz akutne krize dok Madžarska u ozbiljnoj ekonomskoj krizi nije niti bila.

Kakve to ima veze s Milanovićem? Vani se također primjećuje da Hrvatska ima enorman broj doktora na tzv. “političkim” funkcijama - jedan od njih (Željko Reiner) je najzad postao i predsjednik Sabora. To je šlag na kavu 150 registriranih tzv.“političkih partija”. Podsjetimo, prije dvije godine su dva doktora - Gabrić i Kujundžić - u samo mjesec dana osnovali dvije “političke” partije.

E pa naravno da se vani mnogi pitaju što rade svi ti silni doktori u “politici”? Pa doktori se bave pacijentima, zar ne? Kako oni rade svoj doktorski posao u bolnicama ako se tako odnose prema svom glavnom pacijentu, državi u kojoj žive?

Tu leži glavna Milanovićeva šansa (tko poznaje mentalitet naših ljudi jasno mu je da će on opet postati predsjednik SDP-a i da su šanse Zlatka Komadine nikakve): kad krene hajka na krive doktore na krivim funkcijama kao glavne krivce svih naših nedaća, to će za njega biti šans kakvu je samo mogao poželjeti i koju će znati itekako dobro iskoristiti.

Zaključak: jadni svi mi!