Forum

Naslovnica Forum Komentari članaka Bloombergov kolumnist misli naglas: Za krizu krivi psihopati s Wall Streeta
Pretraživanje
Dionička društva
Svijetu je trebao jedan relativno opskuran bivši britanski akademik da izađe s teorijom o financijskoj ...
Plejboj 17.12.2010.
-

Priče za malu djecu .. par papčića, koji vjerojatno i sami zbrajaju svoje kasice prasice , se sada našlo pametovati tko je kriv za krizu , a sami su dio tog dupelizackog korporativnog svijeta, od malih nogu pa nadalje. “Za krizu su krivi psihopati”.. haha, pa daj imenuj nekoga brate, tako mogu i ja doci i napisati knjigu “Za krizu su krive divlje svinje i paštete iz konzerve..” , samo što ja nemam , poput ovih korporativno-židovsko-profiterskih piskarala cijelu svitu dobro umreženih kompanjona koji ce me zatim gurati i drukati. Zašto poslovni uopće objavljuje ovakve suvišne gluposti ?
Realno, svi koji trčimo za novcem smo psihopati, od onog najmanjeg psihopata A koji trguje s 15 dionica Belja i lize bulju svojem šefu B , koji takodjer gleda kako sta zamračiti, pa sve do vodje C, koji je jos mozda najmanje psihopat, jer je vecinu direktnih psihopatskih odgovornosti (downsizing, rezanje beneficija, placi, zlouparaba kvoti satnice..) - prebacio na ekipu ispod sebe. Budimo realni, kako bi psihopati uopce postali vodjama Wall Street-a, da ih tisuce i tisuce jednako psihopatskih, ali manje sposobnih i inteligentnih persona nije podrzavalo citavo vrijeme, nadajuci se omastiti malo i svoj brk ?
Čitav materijalističko-kapitalistički oblik upravljanja svijetom je čista psihoza jer se potiče samo jedno, moralno i duhovno iskrivljeno geslo - “Imaš više, vrijediš više”, i kao takav, normalno da će u vrhovnim točkama svojih piramidica upošljavati upravo ljude koji ne mare ni za koga i ni za šta, osim za gomilanje - dobiti.
Ali ako samo bacimo oko na recimo reklamnu industriju, shvatit ćemo da su psihopati upravo većina ljudi koja popunjava ovaj sistem, primjer - neki prosjecan copywriter koji si zabrijava da je umjetnik, a dane trati smisljajuci nacine kako ljudima podvaliti neki proizvod prema što manje vidljivom obrascu. Realno, koliki psihopat recimo moraš biti da smisliš reklamu kojom curama od 15 godina poručuješ da bez skupe šminke neće doći do ljubavi i sreće u životu, pa kretenčići po reklamnim agencijama to rade svakodnevno, i ne mare 5 % kakve posljedice njihova djela imaju dugoročno na moral društva u cijelini. Ali hej, oni nisu digli svaki po 100 000 000 dolara kao wise guys sa Walll Street-a pa nisu psihopati.
Riješenje - nema ga. Barem ne u kolektivnom smislu. Sami smo si birali ovakav sistem, jer čovjek iskonski naginje Darwinizmu, samo smo kolektivno otupjeli pod utjecajem mas medija, pa smo pobrkali evoluciju sa primatsvom najniže vrste. Dakle, riješenje možemo sada tražiti samo svako za sebe. Ako mariš za ikoga, onda mariš i za prirodu valjda. Ako mariš za prirodu onda pet bocu baci u kontenjer za plastiku, a papir u onaj plavi. Nepojedenu hranu odloži u vrećicu s par ubrusa i ostavi ju kraj ulaza sa malim natpisom šta je unutra i “Molimo ne bacati”. Kada prodješ kraj žene koja te s poda doziva da joj udijeliš koju lipu, daj joj barem kunu, dvije, sve i da laže, pretvara, par kuna neće te ubiti.
Kada dodješ kući s posla, ne melji ženi i djeci o poslu, već se zavaljaj u fotelju, upali neki romantičan i film, i lijepo - uživaj. Jer ko jebe i psihopate s Wall Street-a, i krizu, i tu mučnu, degradirajuću utrku za novcem.
Ionako je to samo gomila, starog, ružnjikavog papira, koji je već prošao mnoge ruke, i još uvijek, nekako imaš potrebu oprati svoje nakon što rukuješ njime.
Jbg, poslije držanja cvijeća u rukama, u pravilu ne trčim odma kući oprati ruke ;)

Kressho

slova 23.4.2009.
Srednji krug prijatelja
Dugotrajni korisnik
-

Bravo majstore!

xxyyzz 21.9.2006.
-

Lijepo si to sročio plejboju.
Sistem je brižljivo uzgajan a eksplozija se dogodila za Clintonova mandata kada su porušili ostatke regulative koja je još donekle onemogućavala ove financijske orgije.
Danas su sotone od toga napravile ratno-osvajačko oružje … sveudilj usput brižno njegujući životinjske instinkte svakog pojedinca, primarne nagone itd itd
Jer "mašina" ne smije stati … svi molim u red ispred lažnih Bogova koji štmapaju papiriće …
Usput se sve javno-društveno srušilo: sport, kultura, umjetnost, zdravstvo, mirovinski sustavi itd itd

Baš lijepo se banda poigrala sa 21. stoljećem

Wall Street i banke protiv ljudi. Drzave i vlade izmedju.

xxyyzz 21.9.2006.
-

… dok se lagano se približavamo novom fašizmu u kojem su "udjelitelji" novca novi Hitleri a žrtve invalidi, penzioneri, djeca, buduće generacije, priroda itd itd

Wall Street i banke protiv ljudi. Drzave i vlade izmedju.