Forum

Naslovnica Forum Komentari članaka AGROKOR: 'Od nagodbe treba odustati, EPM model ima tridesetak slabosti, a jedva 10 prilika'
Pretraživanje
Dionička društva
O produljenju Lexa, ne samo radi prenapregnutih rokova, sve se češće govori kao o drugoj prilici za državu.
jod 15.9.2010.
Dugotrajni korisnik
Mali krug prijatelja
100%

Ako stečaj tvrtke koja duguje 38 milijuna kuna traje 3,8 godina, koliko godina bi trebao trajati ovaj?

popolo 20.10.2017.
Veliki krug prijatelja
Korisnik s iskustvom
57%

članak je bez veze, kao da su prepisana forumaška naklapanja

SeRija 14.5.2013.
Slab prosjek ocjena
Dugotrajni korisnik
Veliki krug prijatelja
25%

“S obzirom na nepouzdanost GFI, netransparentnost postupka izvanredne uprave i utemeljene sumnje u pogodovanje i korupcije, predlaže se odustajanje od predložene nagodbe, vraćanje pretpostavke kontinuiteta poslovanja koncernu Agrokor i dozvoljavanje vlasnicima da (uz nadzor kreditora i vjerovnika) financijski restrukturiraju koncern po Stečajnom zakonu ili Zakonu o trgovačkim društvima”

Industrija 7.12.2017.
Veliki krug prijatelja
Korisnik s iskustvom
50%

Produljenjem se globalno ne postize nista i zato ga ne smije i ne moze biti.
Kad bi se produljilo to bi znacilo da je netko, bilo tko, sa svojim trazbinama i utjecajem zakocio. U tom slucaju apetiti rastu, a imovina se smanjuje i tu nema kraja.
Najbolja mogca nagodba je sad. Sve drugo je losije.

ZSE = burekdžinica

SeRija 14.5.2013.
Slab prosjek ocjena
Dugotrajni korisnik
Veliki krug prijatelja
50%

Japunčić smatra da je “proces restrukturiranja Agrokor grupacije kao osnovnu premisu trebao sadržavati alternativu, ali ne na način ”jedina moguća nagodba ili stečaj“ već u osnovnom odabiru budućnosti kroz barem dva oblika ili modela nagodbe. Prvi alternativni prijedlog prva je, još potkraj 2017. ponudila Udruga manjinskih dioničara kao izravno zainteresirana strana, premda ne i sudionik procesa nagodbe, ali u to vrijeme za to apriori nije bilo sluha. Kako je u međuvremenu proces ipak i kompromitiran, u produljenju lexa, ali ne samo u kontekstu prenapregnutih rokova, sve se češće govori kao o drugoj prilici za (bolje) definiranje ”interesa Hrvatske“. Neki pritom podrazumijevaju i prilično temeljit ”reset“ modela nagodbe: kako se približava ”deadline" za proces nad koncernom Agrokor, zanimljivo, sve glasniji bivaju i kritički tonovi i upozorenja.

Jordan 9.2.2018.
Veliki krug prijatelja
Korisnik s iskustvom
66%

Nikakvo produljenje lexa ne dolazi u obzir ako se misli nastaviti sa ovakvom nagodbom. Ova nagodba je nezakonita i puna pogodovanja pojedinim vjerovnicima i takva će ostati i za 3, 6 ili 12 mjeseci.