Izjava Ive Šakića

Naslovnica Forum Komentari članaka Izjava Ive Šakića

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

da, a treba se zapitati zašto!? Dali su neradnici ili žele samo malo dostojanstva i slobodnog vremna?

Naravno da žele!
1. U državnoj firmi ne moraju zaraditi svoju plaću, a ipak će je dobiti.
2. Mogu se ponašati kako žele jer ne mogu lako dobiti otkaz
3. Radno mijesto koje treba jednog radnika uglavnom zapošljava najmanje 2.
4. Plaće su jako solidne (ima iznimki)
Evo da navedem samo poneki primjer:
1. Razgovaram s jednim kolegom iz HEP-a i sam kaže da ih je pomalo strah privatizacije. Trenutno ih radi 18, a kaže da ih je dosta 4.
2. Na zaprimanju dokumentacije (neću otkriti gdje), zaposlene su dvije gospođe. I same kažu da jedna danas nema što raditi 2 sata
3. U trećoj, također državnoj firmi 10 radika kreće na radni zadatak. Iako im je radno vrijeme od 7 počimaju u 8. Zatim kreću na teren, rade 2 sata i vraćaju se natrag u bazui tako stalno. Ekipa također ima i vozača putničkog kombija, koji ih vozi i tamo čeka dok oni ne odrade svoja dva sata i vozi ih natrag (10 km)

Ima toga još, ali i ovo je previše. I ostali ljudi to gledaju. I naravno da im je krivo što netko ne mora raditi skoro ništa i dobije plaću veću nego oni. I onda bi svi htjeli tako. Ipak u privatnom sektoru je drugačije. Svima radnicima mora biti jasno da se plaća ne dobiva, kao u ranijim primjerima, nego zarađuje. Privatne firme ako ne zarade dovoljno novca, plaće jednostavno nema. Državni službenici ne moraju zaraditi plaću, a ipak će je dobiti.

Možeš biti tup i glup, sa diplomom kupljenom u Mostaru, Novom Pazaru,bitno je samo da si član prave stranke, i poslušan kao pas. Za državnu službu takvi su jako traženi, a ako si i malo bahat, još bolje.

sutra je novi dan.

Njima je tata govorio da se mane rock and rolla, važana je škola. Socijalno, zdrastveno i redovna plata 😉
A mi ostali jednostavno nismo mogli bez r`n`r 🙂 Ja pristajem u svojo struci raditi umjesto nekog za UPOLA manju plaću!! Dolazim na posao sutra momentalno, i ne mora mi platiti subotu!!

Političari su kao i sisate žene, ništa koristi od njih, a sav užitak sa njima, se svodi na vlastitoj mašti.

New Report

Close