HRBS (Herbos d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HRBS (Herbos d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

izašlo je financijsko izvješće za 2005….ostvarena je mala dobit, uz velike izvanredne rashode u zadnjem kvartalu, a knjigovodstvena vrijednost dionice je daleko iznad tržišne i iznosi oko 320 kuna, dok je tržišna oko 130 kuna…proizvodi Herbosa su konkurentni na tržištu.

Nadodao bi da je nominala dionice dosad bila izražena u DEM ( 100 DEM ) i da je u postupku upis usklađenja kod Trgovačkog suda Sisak kada će nominala biti izražena u kunama. Isto tako mislim da se iza skrb. računa HVB-a krije neki od švedskih fondova koji su ovu dionicu procijenili kao jednu koja im može jamčiti solidan prinos.

Ima li tko kakve informacije o tome kako oni posluju, prošle godine su recimo imali odličan rezultat na polugodištu, da bi 3 mjeseca kasnije imali vrlo slab rezulatat sa rashodima koji su pojeli dobit iz polugodišta. Sječam se da sam gledao te izvještaje i nije mi baš bilo jasno što to usvari rade.

Osim toga, firma je koliko znam još uvijek u financijskim obavezama prema gradu Sisku koje ne može/neće platiti, ne znam je li se nešto u međuvremenu promijenilo?

Dobro je znati:

Izvještaj s dražbe za potrebe Hrvatskog fonda za privatizaciju održane putem elektronskog sustava Zagrebačke burze

17.06.2005

Predmet / Kupac Početna cijena Postignuta cijena
Žitnjak d.d. Zagreb 16513 dionica
Fintrade d.o.o. 2.724.600,00 kn 2.724.600,00 kn

Herbos d.d. Sisak 22912 dionica
Ilirika vrijednosni papiri d.o.o. 2.062.080,00 kn 2.062.080,00 kn
Ukupno: 4.786.680,00 kn

90 kn/dionici

Po mojim informacijama upis usklade trebao bi biti uskoro gotov. Radi se na prodaji više kv. metara zemljišta koje su Herbosu bile mrtvi kapital a koje bi trebale rezutirati dodatnim prihodom. Isto se radi na rezanju svih vrsta troškova s ciljem povećanja profitabilnosti. U strukturi prihoda na prodaju zaštite otpada oko 70 %, što je sezonski posao i najvećim dijelom se odrađuje u prva 2 kvartala. U drugom kvartalu posebice očekujem poveću dobit.

Evo i Herbos nam je zivnuo… sto mislite, kakva mu se buducnost smijesi? [smiley2]

Najsebičniji pokus na http://kiboke.blog.hr/

Posluju s dobiti (iako je u ovom polugodištu manja nego lani), ali je BV vrlo visoko na preko 360 kn, dok je tržna cijena skromnih 135 kn. Nema većinskog vlasnika, pa je to još jedan plus za ovu dionicu u špekulativnom smislu. Bit će i ova dionica uskoro prepoznata od strane tržišta, a kako se trgovanje bude zagrijavalo počet će rasti i cijena. Sadašnja nelikvidnost uzrokovana je niskom cijenom na burzi, pa je izvorni mali dioničari skoro i ne prodaju. Pravu likvidnost očekujem kad cijena pređe 200 kn, a to mislim da će biti ove godine.Pozdrav

U pravu si falkoners.
Bila je ova akcija i na 180 kuna a bogami i na 200 kuna ( prije godinu dana ). Na 130 je poprilicno diskontirana.

Hvala svima koji su mi poslali nick. Zivjela demokracija, dolje govnokracija.

Herbos sve sto posjeduje je na hipoteci i samo se ceka da banka sjedne na imovinu.
Neko ce gadno izgubit, a ja nebi volio da kolege s foruma izgube.[smiley7]

[b]If you work for a living whay do you kill your self working ??[/b]

Te priče o banci, hipoteci i bankrotu slušam bar 4-5 godina. A Herbos uredno posluje i dalje. Da su zaduženi-jesu. Malo je firmi kao Adris koje sve mogu financirati vlastitim sredstvima. Pa čak i firme kao ATPL, TNPL itd. imaju kredite. Bitno je da ih vraćaju. Kad se malo pogleda što je kod nas sve raslo, čak i velikim dugovima usprkos, lako se zbroji dva i dva. Zadnji primjer SLMK. Firma radi s gubitkom, a u kratkom periodu se na njoj zaradilo 50%. Pa dalje IMZV. A katastrofične priče su bile skoro iste kao sad za HRBS. Doći će i HRBS-ovih “5 minuta slave”, samo će neki to vidjeti kad bude preko 200 kn. Pozdrav

Kolega, nadam se da cete biti u pravu i da ce HRBS preci 200kn i da ce se na ovoj dionici zaradit. A sta ako HRBS nedobije svojih “5min slave” i zavrsi kao slucaj Kemoboja.[smiley1][smiley1] Zivi bili pa vidjeli.

[b]If you work for a living whay do you kill your self working ??[/b]

Ovo već postaje lagano zamorno. Kad nema argumenata izvuče se “argument” zvan Kemoboja jer će kao svi d.d. sad najednom u d.o.o-e. Moš misliti.

Ipak treba naglasiti da je Herbos jedna od najsporije rastucih dionica na nasem trzistu. To je cinjenica sve drugo su interpretacije.
U kolovozu prosle godine se njome trgovalo po prosjecnoj cijeni od 161 kunu. A danas se trguje po 135 kuna.
U međuvremenu je tržište poraslo 30-40% sto ovu dionicu svrstava u zaostale u razvoju.
To je moje misljenje.

Jednog dana sve ce biti dobro, to je nasa nada. Sve je dobro danas, to je iluzija. [b]www.dalekovod.hr[/b]

i ja mislim da će ova dionica rasti ponovo do 200 kn, ali moram upozoriti da ona ima većinskog vlasnika koji se zove Mijo Ivanković a kojem njegov partner VST Trend Banja LUka drži jedan paket dionica.

New Report

Close