IPKT (IPK Tvornica ulja d.d. Čepin)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IPKT (IPK Tvornica ulja d.d. Čepin)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Htio bih čuti Vaša cijenjena mišljenja u vezi Čepina !

Silazni trend

Složio bi se da će se vratiti ispod 100 kuna.

Dobra i perspektivna firma, koja je na zalost malo nespretno vodjena zavrsila u problemcicima iz kojih se mozda nece tako lako izvuci.

Nedostatak sirovine, biodizel godinama daleko od bilo kakve realizacije, neiskoristeni proizvodni kapaciteti, Zvijezda se pojacava suradnjom sa Diamantom, jeftina ulja iz BiH uzimaju doadatni danak u prodaji…

Ako ih Todoric kupi, a trenutno ne vidim razlog za to, situacija se nece poboljsati.

Dugorocno, je sve moguce, ali ne vjerujem da ima pretjeranog prostora za rast, dok je povratak na razinu ispod 70 Kn vrlo vjerovatan.

A mozda i neki znaju vise…

sačekaćemo finacijsko izvješće za 2005. godinu…mislim da će rezultat prihoda i rashoda biti gubitak, što bi moglo dionicu vratiti na cijenu ispod 100 kuna…a to mi je nekao izvjesno, a to su očekivali i veliki zato su je i digli na cijenu od nekih 130 i istovarili svoje….to se zove distribucija….kad indeks RSI padne na nekih 20-30 jedinica krenuće akumulacija….tražite na netu tehničku analizu i pratite graf RSI – graf relativne čvrstoće

Malo je zakasnio uću u biodizel a sa Zvijezdom se ne može mjeriti.
Sa lošim godišnjim izvješćem ode dolje . A i ovako je iznad knjigovodstvene vrijednosti.

Evo razloga rasta Čepina:

Glas Slavonije 8.2.2006.

IPK uništile banke i država?

OSIJEK – IPK Osijek ove godine obilježava 45 godina od osnutka, ali i završetak svog rada i postojanja. Od nekadašnjeg kombinata, koji je zapošljavao i više od 15.000 osoba, u sastavu IPK Osijek ostao je još, kako se može čuti, samo IPK Tvornica ulja Čepin s dvjestotinjak zaposlenih. Međutim, i za čepinsku uljaru, čiji je većinski vlasnik (77,35 posto) IPK Osijek, odnosno država, predviđeno je da se tijekom ove godine privatizira, a IPK Osijek “ugasi”. U IPK-u danas gotovo nitko ni iz bivših, ni sadašnjih vladajućih struktura ne želi javno govoriti što se doista dogodilo i zbog čega je došlo do njegova gašenja. Neki od “ipekaovaca” tek sa žaljenjem ističu, ali neslužbeno, da se IPK Osijek, uz samo malo više sluha određenih institucija, mogao spasiti.

http://www.glas-slavonije.hr/trazi2.asp?ID=52836

to jeste glavni razlog rasta cijene ove dionice ovih dana, ali to za mene nije dovoljan razlog da ja tu dionicu kupim na ovoj cijeni.


to jeste glavni razlog rasta cijene ove dionice ovih dana, ali to za mene nije dovoljan razlog da ja tu dionicu kupim na ovoj cijeni.

zimzi jel’ žališ što si prerano izletio?

Bez obzira na sve prognoze prodaja se drži više nego odlično. Tu i tamo se netko iskrca, ali moram primjetiti da se kupnja uvijek vraća na respektabilnu razinu od 115 – 117 kn što nije malo. Nisam siguran da će se olako predati i spustiti na prijašnje razine.

Nemam ignoriranih, želim sve znati! :-)

Spiderman izgleda da si u pravu, ide po 122!

Evo malo sam njuškao po netu:

Tvornica ulja Čepin i osječki PTF potpisali sporazum o suradnji

OSIJEK, 3. siječnja 2005. (Hina) – Osječki Prehrambeno-tehnološki fakultet (PTF) i IPK Tvornica ulja u Čepinu potpisali su danas u Osijeku sporazum o dugoročnoj poslovno-tehničkoj suradnji temeljem kojeg će stručnjaci tog fakulteta, uz ostalo, preuzeti zadaće izrade razvojnih planova, tehnoloških analiza, konzaltinga te razvoja novih proizvoda i proizvodnih procesa za potrebe ove tvrtke.
Dekan PTF-a Srećko Tomas ocijenio je kako ova znanstvena ustanova ima dovoljno stručnih kadrova koji mogu obavljati ovu vrstu poslova, posebice za mala i srednja poduzeća, dodavši kako fakultet slične oblike suradnje ima s još nekoliko poduzeća, primjerice županjskom Sladoranom i zadarskom Maraskom.
Predsjednik Uprave čepinske IPK Tvornice ulja Stjepan Komar kazao je kako tvrtka, nakon izgradnje novih pogona 2003. godine, kreće u novi projekt, proizvodnju bio-dizela, a što je i osnova za suradnju s PTF-om.
Riječ je o projektu vrijednom oko 40 milijuna eura, koji bi sredinom ove godine trebao krenuti u realizaciju, zatvaranjem financijske konstrukcije te potpisivanjem prvih ugovora za gradnju proizvodnih postrojenja i pripadajuće infrastrukture.Istaknuvši kako su za ovaj projekt dobili potporu Vlade i županijskih vlasti Komar je kazao kako je jedan od preduvjeta za njegovu realizaciju povećanje sjetvenih površina u Hrvatskoj za temeljnu sirovinu – uljanu repicu, s dosadašnjih 15-18.000 hektara na oko 45.000 hektara, a što bi trebalo razultirati godišnjom proizvodnjom od 150.000 tona uljane repice te 60.000 tona biodizela.
U Hrvatskoj ima dovoljno neobrađenih površina, koje su zemljišni potencijal, a imamo i stručnjake. Vlada je već donijela propise koji reguliranju pitanja proizvodnje i kvalitete biodizelskog goriva, a sada očekujemo i odgovarajuću poticajnu politiku, jer smatramo da bi poticaj za ovakvu namjensku proizvodnju uljane repice trebao iznositi 530 eura po hektaru, umjesto dosadašnjih, koji su manji od 300 eura po hektaru, rekao je Komar.
Napomenuo je kako bi se takvom politikom sjetva uljane repice učinila interesantnijom za proizvođače, čime bi se povećale i sjetvene površine, ocjenivši kako i propisi Europske unije dopuštaju da poticaji za takvu namjensku proizvodnju budu veći od uobičajenih.

ovo ti je vijest od 03.01.2005…a sad je 2006.

A što vrijeme leti!?

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

New Report

Close