Dioničari fonda Proprius izgubili čak 60 posto kapitala

Naslovnica Forum Komentari članaka Dioničari fonda Proprius izgubili čak 60 posto kapitala

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

kakvi su ovo tek pacjenti….

Ovdje su apsolutno svi ludi, počevši od društva koje je upravljalo fondom do dioničara koji su ostajali u takvome fondu. Prejako, 10 godina gubitaka, hahahaha…


Ovdje su apsolutno svi ludi, počevši od društva koje je upravljalo fondom do dioničara koji su ostajali u takvome fondu. Prejako, 10 godina gubitaka, hahahaha…

Zašto bi dioničari bili ludi?

Pitanje je cijene po kojoj su kupovali dionice. Nije isto kupiti po 200 ili po 12 i staviti to u odnos sa neto vrijednošću imovine. Ako ista imalo održava fer vrijednost onda kupiti po 12 nije možda tako los posao…. naravno pod pretpostavkom da se promijeni upravitelj fonda i zaustavi ovako dugotrajan i nepovoljan trend negativnih rezultata.

Ovdje se radi o nekretninskom fondu, jedinom koji je ostao poslovati u RH. Svi ostali su ili likvidirani ili su nastavili poslovati kao D.D. ili su još u procesu likvidacije. Obzirom na početna iznimno losa ulaganja, nije tako jednostavno od njih pobjeći. Niti ih nekome prodati. Uglavnom se tu radilo o kojekakvim transakcijama koje nisu imale veze sa investiranjem niti su upravitelji raspolagali bilo kakvim stručnim znanjem, a još manje odgovarajućim iskustvom za upravljanje ovakvom vrstom fonda. Ne bih ulazio u detalje, no promjena društva sigurno je korak u pravome smjeru. Naprosto iz razloga jer ovakvo uništavanje vrijednosti nema drugi naziv nego pljačka! A nema ni alternative.

A o očitovanju depozitne banke neću, nevjerojatno je da jedna privatna poslovna banka može opravdavati ovako loše dosadašnje poslovne rezultate. Očito je njima jedino i isključivo stalo do naknade i iz meni nepoznatih razloga protežiranja dosadašnje upravljačke ekipe.

S RBA je sve moguće! Evo im novog slogana!

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

New Report

Close