Robne kompenzacije kao ‘bumerang’ prijete stotinama dobavljača Agrokora

Naslovnica Forum Komentari članaka Robne kompenzacije kao ‘bumerang’ prijete stotinama dobavljača Agrokora

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Cini mi se da nas je na pocetku ove frke u Agrokoru napustio kolega Pero7.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

A meni se ćini da će dobavljaći pričati.:Lijepo je bilo živjeti sa Agrokorom.
Slićno onoj krilatici jugonostalgičara:Lijepo je bilo živjeti sa Titom.
Dobavljači su se dobro umrežili sa Agrokorom.Postali su najugroženija vrsta od svih agrokorovih vjerovnika.A banke su izgubili najznaćajnijeg komitenta ,ko stvorenog za lihvarenje.I to dugoroćno.
Plati kurbo što si pozobala,što bi reka narod.

Ideja nastala u prvobitnoj zajednici, dobila svoju nadogradnju u real-socijalizmu da bi je Agrokor sa svojim kooperantima i dobavljačima usavršio. Naravno, da će svi oni cviliti za Agrokorom, jer “finili su Mare bali”, pa će u budućnosti, ako žele raditi s Konzumom, morati cjenovno činiti velike ustupke. Imali su oni i prije alternativu, odnosno 70% tržišta pored Konzuma plus EU s 500 mio. potencijalnih kupaca. Međutim, bili su prekomotni u optimatizaciji svojih proizvodnih procesa kao i kontinuiranom poboljšanju istih. Siguran sam da će dobar dio njih nestati, kao što je nestao i dobar dio neefikasnih proizvođača mlijeka. Samo naši idiotoski “plodovi zemlje” nikako da shvate, da za propast mljekara nije kriva mljekarska industrija, nego njihova neorganiziranost i neefikasnost u komperaciji s EU-proizvođačima mlijeka. Tolušićeva mantra o poštenoj trgovačkoj praksi je za proizvođače, srednjoročno gledano, pucanje u vlastitu nogu.

Kao što kaže viewer,vračamo se u prvobitnu zajednicu,gdje Ramljak misili robnom razmjenom riješiti dug dobavljačima.A kako će dobavljaći svojim dobavljačima vratiti dug,njima ne treba nikaka robna razmjena,več keš,a keša nema,niti će ga biti.Sto Ramljaka ne može riješiti ovaj Gordijski čvor,več sve Agrokorovo rasprodati,i prvo namiriti dugove malih OPG-ova.Što će biti u svibnju,kada mu više nitko neće dati kredu za plače radnicima koncerna.Tada će konačno “vrč puknuti”!Tozo je bio samo naivna marioneta UDB-aških struktura,koji su uspijeli u svom naumu.Dokle će nam te strukture krojiti sudbinu?Tozo je prvi pao na ispitu megalomanije!Što prije se mora napraviti Lustracija,da se riješima tih crno-crvenih .ragova,koji godinama vuku RH u propast.

New Report

Close