Novotny o Agrokoru: Najgore je ako krene panika…

Naslovnica Forum Komentari članaka Novotny o Agrokoru: Najgore je ako krene panika…

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Čuj ti ovoga: “Postoji instrumentarij kako zaštititi tvrtku od vjerovnika.”, a kad su vjerovnici posuđivali pare, onda su bili dobri? A danas firmu od njih treba zaštititi?

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Najgore je ako krene panika?! A ovo sada je čajanka prije panike ili?

Ponavljam, radim u Belju i što novinari pišu je laž. Belje je odlična firma i proizvodi toliko dobrih proizvoda kakve ni Podravka nema.

Ma kakva panika LEDO od jutros na -10 %

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

spori paničari danas kupuju..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Propade nam država,e Tozo,Tozo,”Što učinio si ti”,vrati pare s Kajmanskog otočja koje si nama lapio,a ti ponovo na Pazar(Split) prodavati karanfile za 1.Maj,svojim kukuriku partizanima,propadoše tvoji,a ti skupa s njima.Oš’ još živjeti po dvorovima(dvorcima)ili u samici u Remetincu?Zakotrljala se gruda snijega,još će ta gruda puno takvih pokupiti kao što je i Tozu,vjerovatno i Emilijana,etcc…

Ja znam da meni i mojoj obitelji Vlada pomogla nebi, već bi sve morao platiti. Neka ga preuzmu vjerovnici a njega maknu i amen, sve po starom. A osim toga, mislim da gdin Todorić ima dovoljno svoje gotovine, pa neka je upumpa u tvrtke, a ne da ga Vlada izvlači, primjerice brisanjem 4 milijarde kuna obveza kaj je bilo neki dan negdje u novinama, koliko je samo tu dužan.

Pričamo o nekakvom kapitalizmu, a čim neka firma zapadne u probleme (i to ona ista koja je nastala pogodovanjem i interferencijom države) onda bi ju odmah spašavali novcem poreznih obveznika i novim zaduživanjem.
A onaj licemjerni Petrov je svojom izjavom i stavom pokazao sav svoj intelektualni domet.

Tom liku su njegove vlastite firme ošle u stečaj, daj nas više prestanite trovati što taj lik misli o ičemu.

[i]volim dividendu više nego hladnu pivu[/i]

Romel, 15.03.2017. u 11:33
Ovo nije pitanje samo Agrokora, ovo je pitanje oko 150.000 obitelji u Hrvatskoj, i tu situaciju treba sagledati šire od obitelji Todorić’, rekao je Vrdoljak.

Samo na spomenutu obitelji primijeniti iste zakone koji se primjenjuju i na druge hrvatske obitelji kad ostanu bez posla i prihoda .

Još nam nisu ni jasni razmjeri katastrofe, 6 milijardi duga za porez, ali još veči problem je dug prema dobavljaćima. kolike će dobre firme kleknuti ???

..., a na kraju, Revolucija pojede svoje najbolje sinove.

ništa nova.davno se ova tema trebala otvoriti na vladi.sad ćemo svi morati pojesti svoj dio g…a.

‘rvacki biznismenu’, ovo je tek čajanka i piknik druženje

Vidim da se provlači fama o vrijednostima u Agrokorovim udjelima, pa će se vjerovnici namiriti iz tih vrlo vrijednih udjela, no pravo je pitanje….

Al što će oni s udjelima?

Njima treba novac, nitko neće te udjele… niste primijetili velike dioničke pozicije među 10 dioničara Agrokora odnosno ovisnih mu perjanica u kojima se pojavljuju posljednjih godina neka investicijska društva, osiguranja i sl. E te pozicije su ustvari REPO poslovi, ako Agrokor neće moći platiti dug po njima, ti investitori postaju vlasnici tih dionica, a te dionice su trenutno u slobodnom padu. Što će oni s tim dionicama? Pa prodavati će ih na burzi, ali po nižim cijenama ako se pad nastavi. Onda slijede u drugom ešalonu obvezničari koji opet imaju izdano jamstvo za te iste udjele, njih će moguće ošišati pa će i oni moguće aktivirati jamstva i dobiti dionice, a oni samo žele povrat duga, pa slijede faktoringaši i forfejteri koje su kreditirale pak banke i osiguravajuća društva za potraživanja koja moguće neće moći biti naplaćena, ili barem ne u punom iznosu, oni će knjižiti gubitke koji će izravno i neizravno biti gubici kreditora odnosno banaka i osiguravajućih društava, e tek onda na red dolaze dobavljači koji će se morati odreći znatnog dijela potraživanja i knjižiti gubitke, a tu je i država koja nije ubrala PDV i ostale namete, e ona se također moguće neće moći naplatiti u cijelosti pa će i ona postati suvlasnik Agrokora odnosno ovisnih društava ako krene lomiti “drugu nogu” koncerna. Tu su negdje i zaposlenici koji će dobiti ili neće plaće, pa kojekakve usluge, pa banke koje su izravno kreditirale koncern, pa neka poznata poduzeća za koja mislite da su inače super i da će proći neokrznuta, a koja su također pozajmila koncernu novac uz neko, pogađate jamstvo.

Kako vidimo, svi nešto potražuju i svi se namiruju istim dionicama, čija cijena trenutno pada. Nekako mi se čini da se svi ipak neće moći namiriti iz istih dionica. I na kraju, tu su i ostali dioničari tih društava koji kao drže veliku vrijednost, a zapravo se sa svima ovima gore zajedno stišću ne znajući točno što pripada njima, nakon što se svi ovi gore namire iz Agrokorovnih udjela u povezanim društvima. I sad ti prodaj tu imovinu nekome i nađi kupca koji će istresti novac i prepoznati “pravu” vrijednost?

Moguće, al pod kojim uvjetima i cijeni?

Nadam se da će sad i ‘rvacki biznsimen’ shvatiti zašto padaju cijene Leda, Jamnice i ostalih i što će to značiti za Agrokor, za ovisna društva, za državu, nacionalnu ekonomiju, zaposlenike, financijski sektor, sve ostale vjerovnike i općenito sve umočene i naslonjene na ovaj sustav.

Nadajmo se i da će se sve riješiti pozitivno, no nekako je previše stvari na negativnoj osi i bit će teško zadovoljiti i isplatiti sve oni koji nešto potražuju.

100% lik totalni propuh

mi smo ipak zemlja slučaj

Ne znam cemu sad ova farsa s izjavama premijera? Drzava je suodgovorna jer godinama tom istom Todi sve vise daje a on se sve vise zaduzivao i nikad nije vracao. Spirala je pokrenuta godinama prije. U bilo kojoj normalnoj drzavi Toda nit bi poslovao nit bi postojao. Niti bi nastao. Jugoslavenima to nije jasno jer je to princip funkcioniranja socijalisticke revolucije. Dugovi se otpisuju a dobit privatizira. Narod pusi, zaduzenje drzave raste. Drazava propada. Kad se Yugosloveni eliminirajiu (a za to treba) lustracija izbrisat ce se i taj parazitski mentalitet.

New Report

Close