Ukidanjem obveznog članstva HGK gubi glavninu prihoda (objavljeno 17.04.2008.)

Naslovnica Forum Komentari članaka Ukidanjem obveznog članstva HGK gubi glavninu prihoda (objavljeno 17.04.2008.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Sada će ” Lep ko greh” trčkarati u gaćicama!!!!
Sada će morat, ako zna, unaprijedit Krašovu prodaju?
NADANE da si sposoban menadžer doveo bi novog kuhara čokolade u Kraš!
TO JE TVOJ POSAO![bye]

Može li netko objasniti zbog čega ova promjena i zbog čega treba ukinuti komoru?

Predsjednik HUP-a Damir Kuštrak kazao nam je da poslodavci podržavaju ukidanje obveznog članstva u HGK

…zato jer poslodavci podržavaju svaki potez gdje direktno, u pet minuta ne vide profit ili zato jer im taj trošak može stajati u kniigama kao prihod – ako ga ukinu.

Ivica Mudrinić, predstavnik Hrvatske udruge poslodavaca u GSV-u, na nedavnom je savjetovanju u Vukovaru članovima Vlade i sindikatima objašnjavao da se s milijardom kuna uplaćenih u HGK u pet godina moglo otvoriti 10.000 radnih mjesta.

Ima li doista nekoga tko vjeruje da bi poslodavci otvorili ta radna mjesta da im je ostavljena ta milijarda kuna? Ili bi se to podijelilo kao profit ili dividenda? Ovakvo mehaničko proizvođenje radnih mjesta je budalaština bez premca. Zaposlenici su ‘trošak’ i glavobolja i prije nego što će bilo koga zaposliti poslodavci će prije zaposliti robota, samo ako mogu. Odakle bi došla ta radna mjesta u državi bez planova ekonomskog razvoja pa čak i bilo koga tko bi takav plan makar samo kao skicu bio u stanju predstaviti?

Ma nema problema za dannadana, on se lijepo osigurao u krašu, a iz komore je i onako već pokrao sve nekretnine (lokale i poslovne prostore). Nadrapaće uglavnom zaposlenici koji će mahom dobiti otkaze…ali opet s druge strane oni tamo već godinama ništa ne rade…pa jeste li uopće čuli o nekom velikom uspjehu HGK na unapređenju hr gospodarstva, osim akcije kupuj hrvatsko, koju može provesti bilo koja marketinška agencija ako joj vlada plati par milja kuna godišnje.

Super, neka se ukine. Bio sam poslovno više puta u HGK i to je leglo nerada i pustih priča. Sastanci po nekoliko sati, a rezultat je isti kao na početku. Da nisam izgubio vrijeme, bilo bi mi smiješno kako laprdaju o problemima nadugo i naširoko bez ikavog zaključa i konkretnog pomaka.

U Kras treba dovest Skaru 🙂

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

E Nadane smece ljudsko..bice manje jela i pica na racun obrtnika koji skapavaju pod nametima nase domovine.Bicikle ce te vi zaduzit i skinut vase socijalisticke trbusine,zivite od svog rada smeca parazitska.Vrijeme je da se leglo stoke malo uredi,pa oni plivaju u govnima.

Ako me nema ,znaci da nisam tu.

New Report

Close