Platio kaznu jer nije prijavio ZAMP-u puštanje glazbe na dočeku Nove godine

Naslovnica Forum Komentari članaka Platio kaznu jer nije prijavio ZAMP-u puštanje glazbe na dočeku Nove godine

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Fuj,

ovo je ta nova pravednost ………………
je lignjun i gotovo !!!

DAJ PET !!!

Rješenje je vrlo jednostavno. Svi prijeći godinu dana na slušanje srbijanskih i bosanskih cajki pa nek se lignja,ZAMP i njihovi kontrolori j*ebu.

Sprdačina od pravne države!!!

krajnje je vrijeme da se ovaj zakon i ovlasti zampa resetiraju!

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Mi smo na sudu, jer ZAMP traži plaćanje autorskih prava, na televizor koji emitira poruke i glazbu, normalno u ljekarni. ? ! Toliko o zakonima ………u RH..Plaćamo E-tv -plaćamo HRT a, novac
/ minimalničko….samo maličko….tek-toliko najminimalnije 40,00 kn / traži i ZAMP…………bezobrazluk.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

[Renesansa ZAMP-a događa se za mandata predsjednika Josipovića. Svakom konobaru i ugostitelju nametnute se zakonske obveze koje on objektivno ne stigne izvršiti. Dok sama udruga tu ne radi ništa osim kontrole i ubiranja” intelektualne rente”. Slično je i sa OKFŠ , Hrvatskim šumama d.o.o, Hrvatski vodama d.o.o. dakle trgovačkim društvima koja diskriminiraju sve ostale “ravnopravne” subjekte na “slobodnom tržištu”, jer oni osim prihoda koje ostvaruju prodajom roba ili usluga, imaju zakonsku apanažu. Na sličnom modelu radi Državni arhiv, Ured za pranje novca, Ministarstvo nadležno za određivanje vrijednosti nekretnina i td. itd.[/b]
Državni arhiv po zakonu samo naređuje onima koji čuvaju arhiv da im jave koliko kutija arhiva nemaju pa vode evidenciju u metrima i broju komada umjesto da se bave sadržajem arhivske građe i čuvanjem.
Ured za pranje novca naređuje bankama, odvjetnicima, bilježnicima da im besplatno dostavljaju podatke o svojim klijentima (inače su dužni čuvati tajnu), a sami se ne bave operativom na terenu. Dakako to bi ovi podanici trebali raditi besplatno.
isto radi i Ministarstvo Graditeljstva i porezna uprava koji bi trebali po Zakonu o odrđivanju vrijednosti nekretnina to činiti, ali oni to ne čine već naređuju drugima da im besplatno i pod prijetnjom kažnjavanja dostavljaju te podatke.
U konkretnom slučaju univ.prof. dr.sc. Ive Josipovića koji je profesor Kaznenog procesnog prava i nakon smrti prof Krapca moguće najpozvanija osoba u ovom području prava on se time nije bavio za vrijeme dok je bio Predsjednik RH . Međutim bavio se ZAMPOM. Navodno on ima također prihod kao kompozitor, ali i od ugovora koje je sastavio za potrebe udruge? Možda to nije moj posao već prvenstveno HOK-a čija je prvenstvena funkcija zaštititi odvjetnike od onih koji nisu odvjetnici, a bave se tim poslom uz naplatu, da točno vie o čemu se radi.
No, ono što je promaklo svim stručnjacima kaznenog procesa je fantastična presuda Ustavnog suda, koju nije moguće komentirati prije nego se pročita U-III-5614/2013 kojom se ukida presuda Kž-Us 114/12 VSH u kojoj se vidi pravi razlog (iznos koji je trebalo platiti da ta presuda nije ukinuta).

Dakako da je bavljenje ZAMP-om mnogo jednostavnije, a za one koji ubiru prihod i unosnije.

Dakako nije to odgovornost samo bivšeg predsjednika ili profesora kaznenog procesa, koji su ista osoba. Zar se može pozvati na odgovornost samo jedna osoba za sve ovo? To bi bilo jednako realno kao preporučiti svima da na javni skupovima pjevaju gange i rere, odnosno slušaju srbijanske i bosanske cajke.

Odgovornost je na svim političarima u poziciji i opoziciji, svim univerzitetskim profesorima, akademicima, nezavisnim intelektualcima, nezavisnim novinarima (čini mi se da sam već nabrojio pola populacije) da nešto kažu o Zakonu gdje jedni građani žive na račun drugih građana u očitom nerazmjeru uloženog i dobivenoga. Ili možda nabrojanih nema dovoljno kada ih se poziva na odgovornost, ali kada sami sebe svrstavaju u nabrojene grupe tada ih je deset puta više.

1. ukinuti TV pristojbu/harač za onaj šrot od HRT programa zamaskiran pod naknadu za TV prijamnik!! ako treba, ajmo i na referendum!
2. smanjiti ZAMP naknade za 2/3 i uvesti paušalno plaćanje te 1/3 ovisno o vrsti objekta/djelatnosti!!

IGH, THNK, JDPL, ULPL, ATPL, INGR, IPKK, MGMA - najveći baloni na ZSE!!!! čuvajte svoje pare!!!!

Bravo, upravo sam provjerio 2,3 autora cajki i nisu pod ZAMPOM, neka grmi iz svih birtija kad dođu strenđeri u kulturni obilazak

Yusipoviću javi se! Jel’ još krpate rupe emporijona?

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

ukinuti izmišljeni ZAMP i RTV pristojbu i to je jedino pravedno

ja svojoj djeci uvijek kažem da zaključaju vrata, ako će slušati glazbu, ZAMP nikada ne spava

New Report

Close