Na obzoru tsunami ‘greenfield’ investicija u Hrvatsku?

Naslovnica Forum Komentari članaka Na obzoru tsunami ‘greenfield’ investicija u Hrvatsku?

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Tsunami ‘greenfield’ investicija prisutan je za sada samo u glavama i praksi bankara. Osnovali su svoje tvrtke nekretnina i sami plasiraju svoja bankarska sredstva u svoje nekretninske tvrtke!!!!
Dakle, sada na sceni imamo banke, njihove tvrtke koje se bave neretninama, samo, e samo nedostaje graditeljskih tvrtki koje bi to izgradile!
Upravo one graditeljske tvrtke čije su nekretnine preuzele nekretninske tvrtke banaka, a iste tvrtke spravile u stečaj ili likvidaciju. Te graditeljske tvrtke nisu više u sposobnosti graditi i zidati !
Tako da za sada ostaje zidanje i građenje bankarskih snova!

Nemogu vjerovati da osobe koje se navode u clanku zbilja i vjeruju u tsunami investicija (naravno u nekretnine, a sto drugo?). Za koga bi bile te nekretnine? Za boom tvrtki koje traze nove vece urede?
A+ kategorija zgrade je budalastina. Ako tip iz VMDa hoce graditi A+ i jos mu netko to hoce kreditirati super….sumljam da ima toliko bedaka…no nikad se nezna

BigBoffin

Hmmm i opet nam siti pričaju priču o izobilju!
Dakle, Erste nekretnine su promjeniti jako puno “stručnjaka” u svojim nekretninama i svaki put ih sami i otjerali kada nisu “uspjeli ispuniti očekivanja (čitaj idiotske nerealne planove)” umišljenih članova Uprave! A nitko im nije postavio pitanje zašto ne odu oni kada se nešto nije odradilo prema planu!? Pa oni su u biti jedina konsanta i poveznica tih promašaja i propusta! Dakle, ako se njih smjeni i ukloni možda se nešto i promjeni.
Drugo: Kakav TSUNAMI nas više može zadesiti poslije ovih pamtenih ideja!? Nema problema, ja ima prijedlog za sve ove koji ovo najavljuju: Neka imenom i prezimenom sa osobnim podacima odu u Javnog bilježnika i neka svojom osobnom imovinom i užih članova imovine jamče da će se ovo dogoditi i nešto pokrenuti! A ja ću onda s njima isto to potpisati DA NEĆE! i dajem sve svoje što imam i ŽIVOT da neće! Pa ako se ispostavi u 1-2 godine da nema tsunamija oni neka daju meni svu svoju imovinu a ako ja ne budem u pravu ja ću njima dati sve što imam i javno se objesiti o kitu bana Josipa Jelačića!
Treće: Vučemil dok je potkupio sve popove i svećenstvo, pomazao zemljište od crkve i poplaćamo Bandića i ostale u lancima ucjena nije mu puno ostalo izgleda za radnike pa sada kuka kako nema kvalitetne radne snage! Ovo je trebalo biti pokretač za Pučkog pravobranitelja jer vrijeđa RH i sve stručnajke a za koje on očekuje valjda da će mu raditi za 6-7 tisuća kuna i još biti zahvalni! Alo, prika! Izgubio si kompas i uništavaš ovo po čemu pljuješ! Plati inženjera po 20 tisuća kuna pa ćeš vidjeti ima li radne snage i kakve! Radniku plati koliko čovjek vrijedi i zaradi, a ne “davati mu” koliko vrijedi rad pa ćeš onda možda i imati radnike. Dok ti zadovoljiš potrebe svojte i poslušnika naravno da nemaš pojam o realnom životu! Svaki tvoj projekt je uistinu nešto novo i iznad prosjeka, to nije sporno ali ovakve floskule i izjave… srami se! Bazobrazan i drzak kao i uživo! Budi skroman i ponizan, ono što tražiš od drugih samo malo primjeni na sebe!
I da, ovo je država koja stvara takve bezdušne licemjere koji ne shvaćaju da im nikada nije dosta! Pogledaj prijatelje oko sebe! kome bih od njih ostavio ženu i djecu na povjerenje!

If there is not justice for the people, let there be no peace for the government

koja bedastoća od članka

IGH, THNK, JDPL, ULPL, ATPL, INGR, IPKK, MGMA - najveći baloni na ZSE!!!! čuvajte svoje pare!!!!

ja vjerujem.zašto?
jer je turizam spremio 3,5 mlrd kn poslova odmah za realizaciju.
jer u EU fondovima leži 70 mlrd kn a najveći dio će proći kroz ruke građevinara.
jer domaća industrija pojačava investicije.
jer vidim oko sebe pojačanu stambenu izgradnju,potražnju,povečanje traženih cijena nekretnina što sugerira da se i potražnja pojačava.
da smo na početku jesmo,pomaci su stidljivi,
vesele nas skromne ptrpljive optimiste koji nemaju problema sa dugoročnim čekanjem ako treba.neki su digli 100% na par mjeseci neki na par dana.
ne vidim da je netko na nečemu više.
usprkos tome valuacije imovine i dalje debelo ispod 0,5 Bv.
pa bi to mogao biti temelj za još koji skok od 100%
svakako ću pričekati da svoje dionice iz građevinskog sektora prodam nekom najranije
za godinu dana.kada očekujem bitno više toga crno na bijelo i bitno manje pesimista.
možda griješim,nebi bilo…

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

New Report

Close