Kraš se obranio od Pivca

Naslovnica Forum Komentari članaka Kraš se obranio od Pivca

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Clanak vam je za 5. Vidakocicka kontrolira 31 % i vi tvrdite da se ucvrstila vlasnicka pozicija. Pivci kupuju izrazito glupo i onaj tko ih savjetuje im je uzeo brdo love na provizije plus im je napucao cijenu.defakto su jedini kupci zadnji 5 godina a skupili su samo 19%posto a digli cijenu sa 200 kn na 500. A ova prodaja kapitalnog fonda ce biti istrazena pa cemo vidjeti zasto su i kako prodali ovaj paket a pred smjenom su.nazalost nova vlada nije prvi dan sve posmjenjivala kako je milanovic radio kad je dosao na vlast.

Tako je to kad mesari osjete slast čokolade…
A najgori su oni mesarski petokolonaši koji djeluju iznutra.. 😉

A nije mi baš poznato niti da trezori imaju preko 10% dionica pa bi se i to moglo provjeriti.


@daorson
: definitivno su ih loše savjetovali, da su stavili nekog u NO a morali su ne bi im ovo šrošlo neprimjećeno.. A mogli bi se i mali dioničari zapitati koliko je pametan ovaj potez uprave s obzirom na to kakve povrate/dividende imaju. Čini se da je ovdje riječ o čuvanju nekoliko fotelja, ničemu drugome

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Nazalost u ovom krasu se pita samo jedna osoba koja ima par posto dionica a diktaturom vlada krasom od 90-ih. Preko esopa koji je razradila sa poznatim profesorima a koji je u biti kriminal jer su sve dionice kras esopa kupljene novcem krasa a radnici sluze samo kao ukras. Ma moze se knjiga napisati o krasu.

Ne razumijem tezu ovo novinara “Kraš kroz ESOP i trezor drži više od 31 posto udjela”. Kao prvo Kras ESOP je d.o.o. i nema nikakve veze sa Kras d.d. Nadalje Kras d.d. je dioničko društvo gdje na glavnoj skupšiti Kras ESOP ima 271441 upisanih prava a MIBP d.o.o. 269003 upisanih prava a Kras d.d. 162727 upisanih prava od mogućih 1373621 što dalje sljedeća glasačka prava na glavnoj skupštini Kras ESOP d.o.o. 22.41% a MIBP 22,21%, jer su prava Kras d.d. u miru i pripadaju svih suvlasnicima. Uopće mi nije jasno kako ovakva razina neznanja može biti objavljena u nekim ozbiljnim novinama?

[i]volim dividendu više nego hladnu pivu[/i]

preuzuimanje preko esopa je u stvari legalna prevara a model se sastoji od udruživanja dioničara u d.o.o. u kojemu svaki dioničar prenosi svoje dionice na esop d.o.o i sukladno svome udjelu u dionicama, stiče udio u temeljnom kapitalu esopa d.o.o.

ono što je važno a mnogi mali dioničari ne znaju ili ne razumiju je da oni više nisu vlasnici dionica nego suvlasnici esop d.o.o a esopom gotovo u pravilu upravlja najveći pojedinačni suvlasnik koji je ujedno i predsjednik ili član uprave d.d. radi kojega se “esop” osnovao, pa tako netko sa samo 2-3% udjela temeljnog kapitala u predmetnom d.d., samostalno i suvereno upravlja istim kao da je samo njegovo

također je važno napomenutui da se esop financira iz dividende koja ne dijeli suvlasnicima nego kojom se isplaćuju radnici-suvlasnici koji su svoje dionice prenijeli na esop, i koji više NE mogu povući svoje dionice nego samo prodati svoj suvlasnički udio i to samome u esopu d.o.o.

tim modelom, tokom vremena, piramidalno dolazi do bitnih promjena u suvlasništvu esopa d.o.o u kojemu ostaju tek njih par najvećih suvlasnika, često povezanih obiteljskim vezama i koji na kraju zatvaraju tvrtku esop d.o.o te proporcijonalno udjelima u suvlasništvu, dijele temeljni kapital(dionice) između sebe.

Što se Ivice Pivca tiče, vjerujte mu kada vam kaže da ga preuzimanje Kraša uopće ne interesira, njegov model ili interes, ako ste pratili strategiju dosadašnjih ulaganja, je upravo u okrupnjavanju pozicije u tvrtkama bez čvrste vl. strukture, koju zatim, naravno uz dobru proviziju, ustupi eventualnim interesentima za preuzimanje…jednostavno igra velikih brojeva

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

New Report

Close