Izronu BDP-a pripomogao velik pad uvoza ‘fiktivnih’ usluga

Naslovnica Forum Komentari članaka Izronu BDP-a pripomogao velik pad uvoza ‘fiktivnih’ usluga

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

BDP narastao fantastičnih 0,3% a burza ni da mrdne ili ljudi još ne mogu vjerovati da je nesposobnoj Vladi i to uspjelo uspjeti

Slovenija naprimjer ima izvoz visi od preko 20 milijardi eura. Znaci, cetiri puta veci od hrvatskog, ako se uzme u obzir broj stanovnika. To sto pada domaca potraznja je svakome, tko zna zbrojiti dva i dva, jasno. Zato je jedini spas u izvozu i dovodjenu “pravih” investitora, a takve zele sve zemlje u okruzneju. Po mome sudu vlada balansira izmedju cekica i nakovanja. S jedne strane je velika ovisnost stanovnistva o drzavnoj sisi i s druge strane je nepostojanje pravog poduzetnistva, koje bi bilo dovoljno inovativno i kreativno da bi moglo uzeti nekoliko mrvica od velikog svjetskog gozbenog kolaca. Kako dalje? Svi oni koji imaju iluzije da ce se stanje promjeniti, samo naka se makne ova vlada i dodje druga, bit ce ponovno razocarani. Uspjeh drzave ovisi jedino o ljudima, koji ce zasukatati rukave i poceti konacno raditi. Dali su to smokve, masline, ljesnjaci ili cuvanje ovaca, koza ili goveda, sasvim svejedno. U naciji, koja ima preko 20% poluismenih ili nepismenih, bar to nebi trebao biti problem.

Kako BDP može rasti ako broj zaposlenih kontinuirano pada? Pad broja zaposlenih je majka svih problema

0,3% je statistička pogrješka i to možda namjerna!?

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

lol, znači to je samo dodatni pokazatelj kako privreda odumire, stranci su prestali iskazivati određene troškove kao uvoz usluga naprosto zato što sve poslovne aktivnosti zamiru.

dobro je da se to iskopalo, no već zdrav razum i obično opažananje realnog stanja jasno ukazuje na potpuno uništenje privrede. kad je stanje na tako dubokom dnu, grafikoni su bespredmetni, no od ovih bijednika se i ne može ništa drugo očekivati nego da se izoliraju od realnog svijetu, ušuškaju u svoje fotelje i mašu kojekakvim graficima.

zbilja nemaju ni trunke morala kad neće da se sami pokupe i napuste banske dvore.

New Report

Close