Prije dvije godine pokrenuo je ‘tvrtku za 10 kuna’, evo što danas misli o tome

Naslovnica Forum Komentari članaka Prije dvije godine pokrenuo je ‘tvrtku za 10 kuna’, evo što danas misli o tome

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Respekt!

surfam portalom internet monitor i naiđem na ovakav naslov ‘Sve se može kad se hoće
Prije 2 godine pokrenuo ‘tvrtku za 10 kuna’: ‘Morate imati strpljenje i vjeru’

kliknem na to i pojavi se slika nekog richard branson wannabe mulca i sada on priča priču kako je on USPIO. bla bla bla. odem pogledati poslovne rezultate firme…
prva godina koja se u vodu baca ukupni prihodi 18.100, rashodi 15.500 te dobit nakon oporezivanja 2700kn
druga godina prihodi 209.400kn rashodi 215.700 dobit = -6300kn.
e sada osim opreme web design ne zahtjeva neke velike rashode tako da se kladim da ovaj xyz kada bi bio malo pročešljan od porezne gdje što i kako ne bi dobro završio.
konkluzija bi bila pošto firma posluje s minusom da se ne naslikava okolo ako je to on na slici te da se drži ispod radara porezne em dok to ne bude par godina u dobrom plusu da se ne kur…

Pričam ti priču – nula bodova:

” Što se naplate tiče, u pravilu nije imao većih problema.
Samo je jednom morao angažirati odvjetnika.
Jedna je inozemna tvrtka kojoj je isporučio usluge otišla u stečaj, a zahvaljujući jedinstvenom tržištu EU i uredno izdanom računu, na popisu je tvrtki koje čekaju rješenje stečajnog postupka na sudu.
U njegovu slučaju ni financijska sredstva nisu problem, jer digitalne proizvode se može pokrenuti s minimalnim ulaganjima. ”

O čemu je ovaj članak ?
Koliko mu je promet bio ?
Koliko troškovi ?
Koliko nikad neće naplatiti ?
Kolika mu je dobit ?
Koliko ga je opljačkala gramzljiva Hrvatska Vlada s najvećim porezom na svijetu (572 razna !) ?

.

e sada osim opreme web design ne zahtjeva neke velike rashode tako da se kladim da ovaj xyz kada bi bio malo pročešljan od porezne gdje što i kako ne bi dobro završio.

plaća. ima dva zaposlena, sebe i još nekog vjerojatno. znači dvije plaće na godišnjoj razini. ništa neobično.

I ja sam osnovao firmu ove godine, također informatička djelatnost. Prilikom osnivanja firme pomogao mi je članak o Luki Marasu u kojemu je opisao postupak pri osnivanju. Stoga mi je drago da sada vidim ovaj članak, da Luka još posluje, i da još uvijek ima pozitivan stav usprkos krizi, lošoj državi, i svim ostalim poteškoćama na koje je kao poduzetnik nailazio. Takve pozitivne priče nam trebaju, jer predstavljaju mali korak prema poboljšanju situacije za sve nas. Stoga mogu samo reći: bravo Luka, samo naprijed!

A komentatorima koji su ovdje krenuli pljuvati po jednoj pozitivnoj priči mogu poručiti: ne kudite konja kojega niste jahali.
Koji smo mi narod?! Spremni smo iz zavisti “na prvu” popljuvati sve dobro što netko pokuša. A komentari su svi u stilu “što si taj mali misli, da je Richard Branson?”. Pa što i ako mu je stvarno Richard Branson uzor? Neće mu valjda uzor biti neki od naših lokalnih političara ili “poduzetnika”? Pun ih je Remetinec, a puno više ih je još uvijek na slobodi.
Lako je komentirati iz fotelje. Kladim se da niste poduzetnici, da nemate pojma što to znači stvarati nešto samostalno, padati i dizati se i preživjeti usprkos svemu. Stoga: dajte prvo vi to isto probajte, pa se onda vratite i komentirajte.

Bas je super clanak. Iz mojeg iskustva pokretanja firme u USA sve je tocno. A ako se odmah fokusiras na prodaju, ne treba ti ni novaca za 6-12 mjeseci. Mozes biti profitabilan isti mjesec, jer nemas nikakvih troskova. Zasto zloba i jal u komentarima? Obo je prva generacija pravih poduzetnika, sve ranije je manje vise bilo rezultat kradje, privatizacije, korupcije, nepotizma, upletanja drzave i ostalog smeca iz komunistickog nasljedja. Neka se covjek oglasi na elance, guru i odesk i imat ce posla preko glave, po svjetskim cjenama. Ja sam puno slicnih usluga kupio iz ukraine, rusije, indije, filipina i istocne evrope.

Pričam ti priču.
Koga briga ?
A ni slova o bitnim stvarima ?
Koji je cilj poduzetništva ?

Koliko mu je promet bio ?
Koliko troškovi ?
Koliko nikad neće naplatiti ?
Kolika mu je dobit ?
Koliko ga je opljačkala gramzljiva Hrvatska Vlada s najvećim porezom na svijetu (572 razna !) ?

.

Baviti se Web-dizajnom ili razvojem Web-aplikacija jest zahtjevno, mnogo zahtjevnije od trgovine. Da bi netko mogao izrađivati minimalističke Web-stranice treba poznavati barem dvije tehnologije, HTML i CSS; također treba poznavati primjenu editora, Web-preglednike, osnove operacijskih sustava i drugo. Radi se, dakle, o kompleksnim uslugama za koje je potrebno akumulirati znanje i iskustvo i kontinuirano ih unapređivati. Nadalje, biti poduzetnik u Hrvatskoj ovih dana moguće je uz priličan napor i odricanje. Zato bih, za razliku od kritičnih komentatora, čestitao svakome malom poduzetniku u Hrvatskoj koji želi pošteno i kvalitetno raditi.

“… I učite se biti mirni i svoje činiti, i raditi vlastitim rukama…” (Stih iz Biblije: 1 Solunjanima 4,11a).

New Report

Close