Nakon propale prodaje Maestrala, isto čeka Rab i Plat

Naslovnica Forum Komentari članaka Nakon propale prodaje Maestrala, isto čeka Rab i Plat

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Idemo ispocetka…

turističke investicije na tržištu i imaju smisao samo kao špekulativne investicije koje developeri razvijaju tuđim manje ili više rizičnim kapitalom.

doista je perverzno gledati ovu fotografiju/ilustraciju. tip u ovim godinama trebao bi biti doajen svojeg posla, investicijskog inženjeringa, s približno 30 godina tvrdog profesionalnog iskustva isključivo u struci.

no partijski bijednici postavili tog djedicu, foteljaša opće orijentacije, koji uz enormne troškove i enormno izgubljeno vrijeme, preko naših leđa, uči koje prve korake u struci za koju bi mu trebalo barem 10 godina da ozbiljno ovlada.

perverzija nad perverzijama, a ni jednog jedinog pravnika ni stranke u državi, bez obzira na političku orijentaciju, da tuži vladu zbog pravljenja svjesne štete državi. pa nisu državne fotelje privatna imovina milanovića, linića i vesne pusić da postavljaju tamo bilo koga bez ikakvih obranjivih kriterija.

kakvo je to uvjetovanje kupcu???? znači netko kupi kuću a u ugovoru piše ( uvjeti prodavatelja ) kako ja tu kuću moram urediti???? u WC moraš imati telefon, u dnevnoj sobi bazen, dječija soba mora imati igraonu!!! tko želi uložiti tako veliku llovu sigurno zna što treba napraviti a ne da “sluša” likove kojima je sve propalo ( i oni pričaju o ulaganjima ) toga ima samo kod nas!a likovi iz DUUDI-a su stvarno priča za sebe!! puni teorije i znanja koja nemaju veze sa realnim životom!![emo_smijesak]

da su pametni i sposobni već idući tjedan izašli bi s novim natječajem za HMST uz bitno liberalnije uvjete tj. najviša cijena prodaje (uz zadržavanje djelatnosti) mora biti glavni i jedini uvjet natječaja!
istovremeno bi trebali početi pripreme za novi natječaj za HIMR bez obzira što sadašnji formalno nije završen.
ovo mogu biti jako lijepe (i brze!!!) privatizacijske hotelske priče, sve samo ovisi koliko su (ne)sposobni ljudi koji rade na tome u DUUDI-ju. jedan fijasko im se može oprostiti, ali ako do kraja godine uspješno ne završe tih par hotelskih privatizacija svi moraju 01.01.2015.g. biti smijenjeni bez pardona!

moje pisanje nije savetovanje niti preporuka za kupnju/prodaju dionica!

Tako se rade tobogani s cijenom na burzi
Jedan dan kiša pa u sredini sunce a sutra opet kiša …. nemre se poreći da nisu igrači i da će ovakvim informacijama dobro obaviješteni “visoki izvori” zaraditi kao i prosječan ulagatelj koji tu čuče godinama i potiho se nadaju nekoj zaradi.
Cheers!

A lijepo je izbjegnuto pitanje: Da li će netko snositi ikakvu odgovovrnost za ovo trošenje love na sulude natječaje?
Očito da neće niti im pada na pamet da osijećaju ikakvu krivicu.

Imjesto da g.Lorencin obilazi razno-razne standove na turistickim sajmovima, bilo bi mu puno bolje da je oformio nekoliko timova, koji bi interdisciplinarno pripremili nekoliko projekata za investitore. Napominjem, da Vlada za nekoliko mjeseci ulazi u cetrvrtu godinu mandata a da niti jedan projekt nije zazivio. Niti su se Brijuni Riviera nakon deset godina pomakli s mjesta, niti su Kupari dobili vlasnika, niti su bilo koje druge lokacije pripremljene za privatizaciju i investiranje. Ako uzmemo Tursku kao benchmark, koja svake godine pravi stotinjak novih hotela, a od toga polovicu na bazi “all inclisuve”, onda nam moara biti jasno u kojem pravcu plovi nas brod. Nesposobnost od lokalne razine pa sve do vlade je glavna odlika ovog naseg “quasi-sustava”.

uvjeti su teški, ali ih najjači mogu ispuniti. možda su i skrojeni prema njima.


Imjesto da g.Lorencin obilazi razno-razne standove na turistickim sajmovima, bilo bi mu puno bolje da je oformio nekoliko timova, koji bi interdisciplinarno pripremili nekoliko projekata za investitore. Napominjem, da Vlada za nekoliko mjeseci ulazi u cetrvrtu godinu mandata a da niti jedan projekt nije zazivio. Niti su se Brijuni Riviera nakon deset godina pomakli s mjesta, niti su Kupari dobili vlasnika, niti su bilo koje druge lokacije pripremljene za privatizaciju i investiranje. Ako uzmemo Tursku kao benchmark, koja svake godine pravi stotinjak novih hotela, a od toga polovicu na bazi "all inclisuve", onda nam moara biti jasno u kojem pravcu plovi nas brod. Nesposobnost od lokalne razine pa sve do vlade je glavna odlika ovog naseg "quasi-sustava".

elemntarna logika trebala bi vam reći da bi za “okupljanje timova” trebao imati veće iskustvo od većine članova takvih timova.

ne može kaplar okupljati timove generala, isto tako ne može polupismeni partijaš okupljati stručnjake.

u ovoj vladi su tolike neznalice da nisu ni svjesni koliko im okrutno puno znanja i iskustva nedostaje.

New Report

Close