Velika Britanija na rubu raspada

Naslovnica Forum Komentari članaka Velika Britanija na rubu raspada

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

A jesu im Rusi smjestili problem u vlastitom dvorištu.

pa nisu to balkanci da će biti krvi do koljena.

naprijed samostalna škotska [emo_palacg]

moje pisanje nije savetovanje niti preporuka za kupnju/prodaju dionica!

Škoti moraju imati ‘hrabro srce’ kao njihov borac za neovisnost William Wallace, i zaokružiti ‘za’ samostalnost. Wallaca su Englezi 1305 objesili a tijelo razbacali po engleskim gradovima.

ma možeš misliti kako će ostala britanija patiti zbog toga. otići će im 10% stanovništva koje je živjelo u stalnom deficitu i u britanski parlament biralo same laburiste koji su pokušavali i tamo spriječiti fiskalnu disciplinu. kao da bi u berlinu baš nešto plakali da iz eurozone odu grčka ili italija. i još će se gomila radnih mjesta iz škotske preseliti južno od granice.


naprijed samostalna škotska [emo_palacg]

Mislim da im to nije pametna ideja. Sto to Skoti nemaju sada? Ako ode, Skotska ce se zaduzivati znanto skuplje, ispast ce iz EU, common travel area, vjerojatan je i snazan bijeg kapitala juzno- jer mogli bi izgubiti i valutu. Nova valuta ce deprecirati, a ekonomija mozda upasti u recesiju.

Zamisli sto ce Skoti koji imaju kredu u funtama? Narast ce im kamatne stope, a pitanej je tko ce i davati kredite dok se ne vidi sto bude.

Stedise ce vjer prebaciti novac juznije, a firme, pogotovo u FS sektoru, ce otici i odnijeti radna mjesta.

Salmond je jedna vrsta vizionara, ali nije dao jasne odgovore na neka pitanja. Sto se tice nafte, nje nema vise puno a Skoti zaboravljaju da i ostatak UK daje dio poreza za njih.

Po meni, veliki rizik, za upitan dobitak. Ostatak UK ce puno lakse bez Skotske nego obrnuto.

slaba Engleska, jača Hrvatska !

New Report

Close