Genijator, zagrebački uređaj koji vozilima štedi gorivo

Naslovnica Forum Komentari članaka Genijator, zagrebački uređaj koji vozilima štedi gorivo

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ne znam zašto sam sumnjičav prema tom izumu [emo_namigusa]

[emo_mrgud][emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]

http://www.24sata.hr/auto/hrvat-izumio-auto-na-vodu-kao-sto-je-predvidio-tesla-183501

http://kaportal.hr/marinko-spudic-inovator-cobra

http://www.bjelovar.info/index.php/aktualno/automobil_s_generatorom_na_vodu_serijska_proizvodnja_u_bjelovaru/

[emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]

Svaka cast deckima na poduzetnosti, ali ovo nije nikakav novi izum i ne razumijem na koji nacin je uopce moguce patentirati uređaj koji je odavno izmisljen i patentiran. Jedino sto je moguce zastititi svoj trademark.

Bravo dečki za sve nagrade i dosadašnje uspjehe, dokazali ste dežurnim trolovima i hejterima da ljudi bolje prolaze ako se bar malo educiraju. Vama sretno s patentom i projektom a trolovima i hejterima sretno sa samoedukacijom!

to je u stvari HHO booster, jednostavan uređaj koji se ugrađuje u automobil s namjerom da poboljša izgaranje postojećeg goriva u motoru (benzin ili dizel).

Uređaj radi na principu elektrolize vode pri čemu se stvara smjesa kisika O2 i vodika H2 poznata pod nazivom HHO. Struja za elektrolizu se uzima iz alternatora, odnosno akumulatora.

Količina proizvedene HHO smjese relativno je mala u odnosu na količinu goriva, ali izuzetno pospješuje potpuno izgaranje benzina ili dizela. Na taj način ostvaruju se uštede goriva od 20 do 60%. Zbog toga se uređaj naziva booster (pojačivač).

Zbog potpunog izgaranja goriva, značajno se smanjuje emisija štetnih ispušnih plinova i čestica. Svako vozilo s ugrađenim HHO uređajem prolazi EKO test na tehničkom pregledu. Zbog potpunog izgaranja goriva ne dolazi do stvaranja naslaga čađe i ugljikovih spojeva u cilindru i na klipu motora koji se ispiru u ulje. Iz tog razloga ulje dulje traje, a motor je puno čistiji, mirnije radi i manje se zagrijava. To, naravno, produljuje vijek trajanja motora.

Ubacivanjem HHO smjese u cilindar dolazi do promjene adijabatske korisnosti motora. Posljedica toga je da se povećava zakretni moment i snaga motora uz manji utrošak goriva. Zbog svega toga, troškovi održavanja motora se, također, smanjuju.

tehnologija-hho-generatora

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

New Report

Close