Vrdoljak: Financial Times je prepoznao učinjeno u energetskom sektoru

Naslovnica Forum Komentari članaka Vrdoljak: Financial Times je prepoznao učinjeno u energetskom sektoru

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Tekst je objavljen na blogu FT-a, ja nisam nasao da je objavljen i u novinama. Izvori su vladin duznosnik i konsultant kojeg placa vlada. Meni izgleda kao sponzorirani clanak, vi prosudite.

Vaš link …[/url]

Ali dobro, recimo da je istina i da te ogromne rezerve plina i nafte stvarno postoje. Zbog cega se onda podizu postojeci i uvode novi porezi? Ako ce drzava uskoro brati milijarde od koncesija cemu onda uvodjenje i najava novih poreza? Cemu uvodjenje poreza na nekretnine i stednju?

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Kometari su slobodni, ali su činjenice svete

Čovjek se pita da li bi naša stvarnost izgledala drugačije kada bi naši novinari poštivali ovo pravilo. Naime navoditi “ovih dana” bez naznake naslova originala i dauma objave je tipičan “južnoslavenski” pristup temi – strah, kompleksi manje vrijednosti, površnost i karonjska neodgovornost prema čitaocima što se pokušava kompenzirati sugestijom “pa nismo mi tako loši”.

Zainteresirani će vjerojatno htjeti pročitati original: Andrew Mc Dowall: Croatian oil & gas: an Adriaic game-changer; beyondbrics; FT May 5, 2014

Samo jedan citat iz originalnog članka na osnovu kojeg će vam stvari biti jasnije: “It is hard to say before actual drilling is done”

I Economist ih je nedavno prepoznao pa su onda udarili u plač da i strani mediji griješe.

prdoljak ne valjaj gluposti,nemaš pojma,financial times te pohvalio,ali te nisu pohvalili hrvatski birači,a tvoja strančica na sljedećim izborima neće proći prag

Dodatna pojašnjenja

Za Twixera

Dragi prijatelju,

u ineresu forumaša i ostalih čitalaca “Poslovnog dnevnika” moram nešto nadodati. “Beyondbrics”, kako ste vjerojatno uočili je sekcija unutar FT-a. Ona je namijenjena temama koje nisu od “prestižne” važnosti i odnosi se na BRIC države (Brazil, Rusija, Indija i Kina). No, to ne znači da je to “istočna liga, druga skupina”. U Hrvatskoj naime ne vrijedi pravilo “moraš postati netko da bi mogao pretendirati na nešto”; a ne postoji niti faktor imidža. Odatle brojni nesporazumio oko toga tko je tko i selekcije važnosti na temelju toga što netko u svijetu predstavlja – i kome. Dalje (ili srećom) to ipak nije blog (blogovi su zasebna sekcija u istom zaglavlju).

Ipak, treba dodati i to da to nije tema dovoljno važna da bi išla u tiskano izdanje (inače bi nosila upozorenje “From the print edition”), zao ga u papirnatoj verziji niste našli.

I za mene osobno je ova spoznaja bolna (mislim na to da je Hrvatska toliko sićušna i beznačajna) ali kao što rekoh “Komentari su slobodni, ali su činjenice svete”.

New Report

Close