Rusija je brutalno iznudila odmak Ukrajine od Unije

Naslovnica Forum Komentari članaka Rusija je brutalno iznudila odmak Ukrajine od Unije

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

otužno je kako svi članci o ukrajinskoj krizi objavljeni u poslovnom dolaze iz iste, ne baš sofisticirane propagandne kuhinje.

kaže se da je uzrok krize to što je rusija “počela ometati” potpisivanje sporazuma o pridruživanju s eu tako što je zaprijetila suspenzijom sporazuma između rusije i ukrajine.

pa zar će po elementarnom zdravom razumu rusija pristati prodavati ukrajini i dalje plin po povlaštenim cijenama kad je jedini razlog za tu povlasticu politički, tj. vezana je za prepostavljene bliske veze rusije i ukrajine?

iz ovoga ispada da su eu diplomati valjda očekivali kako će rusija subvencionirati potpuno odvajanje ukrajine od nje?! tu doista nema trunke pameti i zdravog razuma i tužno je vidjeti kakvi bezumnici vode eu diplomaciju.

umjesto da su “krizu” u ukrajini riješili tako da su sve snage usmjerili na sklapanje partnerskog sporazuma s rusijom, čime bi se tenzije u ukrajini prirodno smirilie, eu već dulje vrijeme ide na zahladnjivanje odnosa s rusijom, gdje je najveća žrtva upravo ukrajina.

teško je dokučiti kakav je interes eu u obnovi hldanog rata. podilaženje kaubojskoj struji u američkoj politici? nezadovoljstvo slabom razinom ljudskih prava homoseksualaca u rusiji (hoće li ukrajinski desničari jamčiti prava homoseksualcima u “zapadnom” dijelu ukrajine)?

razbijanje poslovnih veza s rusijom učinit će katastrofalnu štetu njemačkoj i britanskoj ekonomiji. ukrajina propada na potpuno dno, čak i ako dobije nekakav kredit iz eu, isti će dostajati za isplatu par plaća, nikakva ozbiljna perspektiva za podizanje ekonomije ne postoji. još gore, dobivena sredstva mogu utrošiti na naoružavanje, što samo može proizvesti više žrtava u ratu u kojem nitko ne može pobijediti.

tko uopće na cijelom planetu zemlji ima koristi od ovakve situacije? američki proizvođači oružja? kongresmeni i u sad i u rusiji koji zagovaraju povećanje budžeta za naoružanje? ne mogu zamisliti nikog drugog.

g. bildt vrlo nevješto zamagljuje neke od osnovnih činjenica. sam je rekao da je sporazum između janukovića i oporbe bio dobar temelj za smirivanje ukrajinske krize. zašto ne kaže tko je taj sporazum srušio i što je poduzela eu diplomacija, koja je bila deklarirani jamac tog sporazuma?

uopće mi nije jasno kako takvi političari uopće mogu biti uključeni u “rješavanje” ove situacije kad svi znaju za svojedobnu sramnu podršku miloševiću.

groteskno je da “rješenja i objašnjenja” daje netko tko bi zajedno s ratkom mladićem trebao biti na optuženičkoj klupi za srebenicu i groteskno je da bilo koje hrvatske novine uopće daju prostor takvom čovjeku.

ove novine mi nisu omiljene, ali ne mogu odoljeti a da ne postavim ovaj link:

http://www.jutarnji.hr/william-engdhal-uloga-amerike–i-europske-unije-u-drugoj-fazi-silovanja-ukrajine/1186815/

New Report

Close