Europska unija priprema ‘treći krug sankcija’ Rusiji

Naslovnica Forum Komentari članaka Europska unija priprema ‘treći krug sankcija’ Rusiji

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Tko to govori u ime Europske Unije? Oni koji je ‘sutra’ žele napustiti! Pozivati EU na blokade i nove sankcije zbog američkih interesa (oslabiti Rusiju kao trenutnu jedinu SAD – u opozicionu konkurentnu silu) nije i ne bi trebao biti interes (nas) europljana!? Konkurencija održava ravnotežu! Europa bi ekonomski oslabila s blokadama Rusije a amerika bi ojačala u odnosu na (nas) EU i Rusiju. Možda su to i britanski interesi?
Ide se tako nisko: – kao plin će amerika dobaviti Europi da nismo ovisni o Rusiji? – po kojoj cijeni? Onda bi postali ovisni o americi? – kao je to dobro za nas? Jedino bi bilo dobro za ‘nas’: da ameri kažu – dobaviti ćemo vam konkurentniji plin i imat će te izbora između našeg ‘jeftinog’ i ruskog ‘skupog’?
Ali takva rečenica nije onda u funkciji zaoštravanja bipolarnih odnosa…

amerika nema šanse da zadovolji potrebe plina europi , a kamoli u kratkom roku triba im 10 godina a i taj škriljevac je skup za eksploataciju,katar nema interesa za eu pogotovo priko siroje,iranu ako ukinu sankcije jopet triba dok se izgradi plinovod ,dakle eu je ovisna o rusiji i točka

[b]PATOKRATI VLADAJU SVIJETOM I BURZOM.Izmanipuliranog, zombiziranog medijskog čovjeka u današnjem svijetu čeka izravna klopka đavla[/b]

Aj lovor ne laprdaj. A tko si ti da govoris, pa ti se tek usao u EU prije niti godinu dana. Sigurno ce tebe slusati. Da je HR znala ista o vanjskoj politici ne bi nam danas trebale vize za USA, Filipine, Indoneziju, UAE i jos puno zemalja u Africi (npr. Sloveniji ne trebaju a krenuli su iz iste startne pozicije kao i HR). Dakle, jasno je da je nasa diplomacija losa, neefikasna i da generalno imaju neposlozene prioritet i nedostatak znanja i sposobnosti. Ajde nemoj davat lekcije o vanjskoj politici molim te kad se pokazuje da je HR vanjska politika totalni FAIL u zadnjih 23 godine.

Mi bi trebali samo pognuti glavu i slusati one koji znaju. Jer da smo nesto znali vec bi u 23 godine to i pokazali

P.S. Protiv EU sankcija Rusiji su se oglasili bivši njemački kancelari: Helmut Schmidt, Helmut Kohl i Gerhard Schröder – kojemu je danas 70 rođendan. Tako što ne možemo očekivati od Tony Blaira ili N. Sarkozya, jer oni podržavaju američku hegemoniju. Ali je po ovom pitanju zakazao naš Mesić. Bar se on dok je bio predsjednik nije bojao ni 12 generala, a sada se boji dati svoje mišljenje?! No, naš Josipović koji vodi vanjsku politiku s Vesnom Pusić nije dorastao svjetskim ‘intrigama’.

New Report

Close