Sa 792 milijuna kuna bruto dobiti PBZ prvi put nadmašio tržišnog lidera Zagrebačku banku

Naslovnica Forum Komentari članaka Sa 792 milijuna kuna bruto dobiti PBZ prvi put nadmašio tržišnog lidera Zagrebačku banku

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Bruto dobit 30 banaka potonula za 73%!!!! Uzroci: kombinirani efekt krize i postrožavanja rezervacija za loše kredite( odnosno „neprihodujuće kredite“, koji, usput budi rečeno, opterećuju kapital banaka)!!!
Kombinirani efekt (financijske ,bankarske !!!!) krize i mjera konzervativnog centralnog bankara( koji jednostavno više nije dozvolio knjiženje nečega što se nije oprihodovalo) doveli su do smanjenja bruto dobiti od 73%!!!!????
Da li se ovo može razumjeti samo prihvaćanjem deskriptivnih navoda ili bi nam za razumijevanje gornjih navoda ipak pomogla znanja o hipnozi???!!!!
Pomozimo si znanjima iz hipnoze!!! Korištenje znanja o hipnozi bilo bi višestruko korisna. Naime, kada smo olako dizali kredite, banke su nas hipnotizirale sugestijama koje smo mi pretvarali u autosugestije. Stoga sada, mi koji smo prošli katarzu i spoznali razliku između sugestije i autosugestije, prije nego su to učinili bankari, pokušajmo razlikovati bankarsku sugestiju od bankarske autosugestije.
Drugim riječima, ako banke i vjeruju u navode o tome što je uzrokovalo pad njihove bruto dobiti, mi koji prolazimo ili smo prošli katarzu( razduživanje,restrukturiranje, reinženjering, rekapitaliziranja,monetizacije, deinvestiranje, delistiranje, ect.) možemo imati razumijevanje za bankarske sugestije i bankarske autosugestije! Partner u procesu katarze ,koga smo svi mi mali i srednji poduzetnici prizivali ,nije se odazivao, dapače bio je ciničan, perverzan i ignorantski!!!! Okrenu se uvijek vjernom dužniku, državi i javnim poduzećima! Jer mi nismo tu da dižemo kredite, već smo tu da polažemo depozite i po mogućnosti da te depozite oročavamo!!! Samopriznanje bankara: mali i srednji poduzetnici u ukupnim depozitima sudjeluju sa 93% depozita, a u ukupno plasiranim kreditima sa svega 15% prihvaćenih kredita!!!!
I sad, sa ovim padom bruto prihoda, jedinu perspektivu i dalje bankari vide u uvijek vjernom dužniku, državi i javnim poduzećima, tako da o katarzi nema riječi! Svijet bankarske sugestije i bankarske autosugestije nije iscrpljen, nešto kao i obnovljivi izvori energije! Katarze nema ni na vidiku!!!

@jfact
kako ti mislis da banke budu zdrave ako je gospodarstvo vec sestu godinu u recesiji…od cega banke zive..? od zraka? da barem zive od takvih budaletina, kojih kako citamo od tebe ima jako puno, mozda bi imale i zarade…

New Report

Close