‘Vjersku djelatnost trebaju financirati vjernici, a ne proračun’

Naslovnica Forum Komentari članaka ‘Vjersku djelatnost trebaju financirati vjernici, a ne proračun’

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Djelomično je u pravu udruga David.

Popis stanovništva je bio dobra prilika da se navedeno provede. Naime, ako imamo 93% rimokatolika u RH, onda bi se iz državnog fonda za religijske zajednice alikvotni dio trebao odvajati upravo za rimokatoličku crkvu. Ako pravoslavaca ima 5%, onda 5% ide njima.

Može biti i model da građani sami određuju žele li i koliko financirati svoju crkvu. Ako ne žele, onda nemaju pravo na usluge iste.

U skladu s time, želio bih da isti zakon regulira i ostale građanske udruge, npr. Documenta, David itd.. Neka se zna tko ih i kako financira. Neka građani odluče koji dio novaca žele za njih izdvajati. Isto će se odnositi i na razne manjine, ponajviše srpsku. Neka porezni obveznici sami odluče koga će financirati. Žele li financirati svoju crkvu, jaslice, palijativnu skrb, Caritas itd ili antidržavne hoštaplere u različitim udrugama.

Naime, ja želim da rimokatolička crkva dobiva 90% novaca koji se meni putem poreza izdvoje iz plaće, a koriste se za različite NGO-ove. Ostatak novaca želim da ide direktno siromašnoj i sirotoj djeci.

Ne želim da se novac ustegnut iz moje plaće uplaćuje različitim NGO-ima koji samo peru novac, pljuju moju državu i moju crkvu i služe nekim interesima suprotnim većini.

Tko i zašto financira udrugu David?

također, i političku djelatnost trebaju financirati pripadnici partija a ne državni proračun…isto tako i udruge se trebaju financirati iz nekih drugih programa umijesto iz državnog proračuna[emo_vrtimise]

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Točno tako kako je već navedeno u komentarima. Najbolje bi bilo da sve vjerske i druge udruge kao i političke organizacije financiraju direktno oni koji to žele. Ili da građani sami izravno biraju kome žele usmjeriti novce koji su im oduzeti jer svi imaju pravo odlučivati o svojem novcu, a ne samo oni koji ne vole Katoličku crkvu.

Zbog čega se ovakvim redikulima i pljuvačima uopće daje medijski prostor?

...ladies and gentlemen....AC/DC

ako netko nije skužio, moj prethodni post je ironija na udrugu David koja je tek frakcija fašističkih istospolnih udruga kojima je Katolićka crkva nepremostiva prepreka u nametanju svojih bolesnih kriterija Hr društvu…

pored XX svakojakih neporebnih parazitskih organizacija koje se financiraju iz drž proračuna kao i predmetna udruga, oni su se našli prozivati Katolićku crkvu?!

ja sam za sekularno društvo u kojemu je religija odvojena od socijalnih i političkih aktivnosti države međutim, vjerske zajednice nisu samo religija nego i nositelji društvenih, tradicijskih, kulturoloških, povjesnih i drugih temeljnih vrijednosti na kojima poćiva opća kultura Hr društva te ukoliko se ijedna građanska, politička i sl. organizacija financira iz središnjeg proračuna onda vjerske zajednice i Katolička crkva tu svakako imaju prioritet!

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA


također, i političku djelatnost trebaju financirati pripadnici partija a ne državni proračun…isto tako i udruge se trebaju financirati iz nekih drugih programa umijesto iz državnog proračuna[emo_vrtimise]

ako je ovo ironija onda šteta. to bi bio najzdraviji model. niti bi Davida mučilo od kuda Katolička crkva dobiva novac, a niti bi mi morali slušati njihovo laprdanje jer oni to sigurno ne bi radili da ih netko ne financira.
a najljepše od svega bi bilo to da stranke ne grabe novce iz proračuna, nego od onih koje su uspjeli uvjeriti da žele i mogu napraviti nešto korisno.

a zašto ja moram financirati partijsku javnu televiziju koja propagira lik i djelo voljenog vođe???? [emo_bijesan]

Konačno se SVI / komentari/ u nečemu slažemo!

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Sve javno financiranje koje se može ukinuti, treba ukinuti. Međutim, ako se krene zdravim razumom, dakle ponajprije od beskorisnih i štetnih pojava, Crkva bi tu među zadnjima trebala doći na red. Prvo se država treba maknuti iz tržišno orijentiranih kompanija, onda treba ukinuti 2/3 državnih agencija, pa za 20% smanjiti državnu upravu, pa restrukturirati zdravstvo tako da se više uključi i privatni sektor, pa se maknuti iz profesionalnog sporta i financiranja stalnih plaća glumaca u kazalištima dok oni glume u sapunicama, itd., itd., itd.. Ima kod nas na žalost primjera koliko hoćeš gdje se naše kune rasipaju na sve strane tako da je meni u proračunu najmanje žao mojih kuna koje odlaze na mise, krštenja, blagoslove, pričesti, vjenčanja i sprovode.

New Report

Close