IJF o povećanju cijena zbog PDV-a: Linić računa na fair play, to je optimistično

Naslovnica Forum Komentari članaka IJF o povećanju cijena zbog PDV-a: Linić računa na fair play, to je optimistično

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ma ideš.Penziću će jako puno pomoći to što je pvd na litru ulja koliko on mjesečno potroši biti 1 kunu umjesto 2,3 kune.

Ostajem u Hrvatskoj jer volim izazove, a nema većeg izazova nego pokušati preživjeti u Hrvatskoj!

Ovo što se sada zbiva bi se moglo usporediti s nogometom. Hrvatska je u ovom slučaju neki NK Savski Marof koji ubuduće želi igrati u Ligi prvaka (EU) ali nema sredstava pa će sada “platiti” sve živo i neživo da bi se nabavilo nešto love, nikad dovoljno ali ipak. Tu pak prestaje usporedba s nogometom. Hrvatska sada naplaćuje na vlastitim građanima desetljeća nesposobnosti i lopovluka s jedne strane i protivljenje da reformira zemlju i društvu nakon sloma socijalističkog sustava s druge strane, jer ova zemlja još uvijek većim dijelom funkcionira poput država iz socijalističkih vremena. Naravno političari ne govore kako će privlačiti strane ulagače, otvarati radna mjesta, livade prodavati da bi se gradili pogoni, ne pričaju kako će stvoriti industriju u zemlji koju smo sami uništili ma kakva bila i stvoriti konkurentnu privredu (trenutno nemamo puno toga za izvoz što je zaista vrijedno). Ne, to se nije spominjalo. Mi smo i dalje zemlja koja ima nevjerojatan deficitit u tržišnoj bilanci, zemlja uvoza i shoppinga koja živi od poreza i nameta s jedne strane i koja figurativno rečeno baca novac u vatru tako da subvencionira gubitaše, propale projekte, nesposobne uprave i radnike koji zapravo sve rade na poslu samo ne rade, a kamo li da bi efikasno radili – jer gdje nema poslova nema potrebe ni za radnicima, iako takve tvrtke drugdje idu ekspresno u stečaj – ne tako kod nas, ovdje se ta skupocjena igra desetljećima zbog socijalnog mira, pored astronomskih sredstava koje su veliki “patrioti” pokrali i otuđili, to je dovođenje jedne zemlje do samog ruba bankrota. Svu tu nesposobnost, sav taj kriminal, svu tu kratkovidnost sada će plaćati hrvatski građani i građanke.


Ma ideš.Penziću će jako puno pomoći to što je pvd na litru ulja koliko on mjesečno potroši biti 1 kunu umjesto 2,3 kune.

Svinjska mast je jeftinija i bolja, ne znam jel niža stopa PDV-a ide i na čvarke?

[i]Volatile Ass as an Asset Class[/i][emo_funta][emo_dolar][emo_euro]

New Report

Close