Crnjac: Agrokor je imao perfektnu stratešku ideju, ali…

Naslovnica Forum Komentari članaka Crnjac: Agrokor je imao perfektnu stratešku ideju, ali…

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Dragi Crnjac, Agrokor je pokusao akviziciju u Turskoj (what the fuck firma) pa u Rusiji (Lenta )pa u Sloveniji (Merkator) i nikada nije uspio. Da li nezna svoj posao “growtth by acquisition” ili su mu ciljevi nerealni? Ja skromno mislim da je i jedno i drugo u pitanju. Uglavnom, J.Welch nakon sto nije uspio kupiti Honeywell je dao ostavku nakon 20 godina super uspjesnog manadjiranja General Electrica. U Agrokoru posto je balkanska privatna prcija (pardon firma) se nista cak ni kadrovski nece dogoditi , a trebalo bi Uglavnom , HNB ce dobiti dodatnu likvidnost (bas sam zao), Agrokor nece preplatiti Merkator (jer W.Pincus i Mid Europa Partners daleko bolje znaju korporativne financije od ekipe u Agrokoru) Hrvatska nece imati 100% deformirano trzsite supermarekta nego samo 805 deformirano, Zapravo, svemirska pravda je zadovolejna a i hrvatskoj ce biti bolje.

BigBoffin

Zbog ovakvog neuspjeha u svakoj ozbiljnoj korporaciji bi letili otkazi, a posebno jer taj neuspjeh dolazi nakon neuspjeha u Turskoj i Rusiji. Agrokor je pokazao da izvan Ex-YU podrucja nema sta traziti, a to je prvenstveno zato jer nema menadzment koji to zna napraviti izvan Hrvatske. Pa i akvizicija Mercatora se povlacila po novinama umjesto da se stvar odradila diskretno kao u slucaju Droga-Kolinske. Crnjac je bahati mulac. Upoznao sam ga jednom i mogu samo reci jako napuhano i bahato posebno u slucaju kada radi s tudjim novcem. Accident waiting to happen – Stay Away!

Gospodo pa Agrokor ima PRIUČENU RADNU SNAGU KOJA je završila Bledske ( sklizaljske ) škole!!!!!!!!
JEDINO IM JE USPJELA FANTASTIČNO STRATEGIJA KAKO NE PLATITI 20 milijardi kuna DOBAVLJAČIMA!!!!!
Na zapadu bi ODAVNO BILI PO ZATVORIMA!!!!!!!
( znate onu našu: KAKO BI BIO PAMETAN DA NISAM TOLIKO GLUP!!! )

mislim da nisu kadrovi toliko važni koliko je važan način njihova poslovanja http://www.index.hr/vijesti/clanak/slovenske-reakcije-na-odustajanje-agrokora-kronicni-neplatisa-ipak-ne-dolazi-/598027.aspx
da imaju lovu za Merkator tko bi ih mogao zaustaviti

Ne sramim se svojega siromaštva, Do njega sam dosao postenim radom !!!

Najviše pljuju po Agrokoru i Todoriću uvijek oni koji nisu u životu stvorili nikakvu dodanu vrijednost a ni nikoga zaposlili .
Dapaće , često puta ti kritičari nisu u stanju prehraniti ni sebe ni svoju obitelj .

.

Agrokor je imao financi financiranje za kupnju Merkatora no nije imao ljud ekoji taj deal znaju odraditi- sto se i vidi po rezultatu /rezultatima. Da sam Todoric, dao bi Lazard Bros. da mi odrade ovaj deal. Goldman je pre-pompozan (i jeftiniji doduse) i nezna odradjivati dealove u ovakvim sredinama. Lazard Bros je odradio par briljantnih akvizicija u uzasnoj Italiji (gora sredina od Slovenije). No, zaboravih, Agrokor je pun strasnih dealmakera koji nisu nista postigli osim sto peljese hrvatsku drzavu i deformiraj hrvatsko retail trziste (nekaznjeno vec godinama).

BigBoffin

Uz sav slovenski rasizam prema Hrvatima, isti nije razlog nepreuzimanja već jednostavno slovenska svijest da bi ulazak agrokora u, između ostalog, 80% slovenske maloprodaje bio za njihovu ekonomiju debakl. Debakl. Bravo Janezi nije da ste mi dragi ali morali bi od vas malo učiti. bahatost agrokorove genijalne poslovne strategije do daljnjega ćemo trpiti samo mi, srbi i bosanci…

@BigBoffin toliko proljeva si izbacio da si nas skoro istjerao iz države!
Mulcu kao što si ti nije jasno da je ovo najbolji korak koji je Agrokor napravio, ali bitno je da prosipaš "pamet" po forumu dijagnosticirajući "prave" razloge ovih aktivnosti! Ono što je još gore što pokušavaš prikriti činjenicu da je ovo politička stvar a ne ekonomska stvar a to je ona stvar kojom se bave Agrokorovi menadžeri!


@isuskrist
smiješno je da ti nekog prozivaš da je mulac, bahat i sl. Ma tko si ti uopće i što si napravio u životu!?? hahaaaa

Dečki ne zaboravite vlasnike/vjerovnike Mercatora. Npr NLB je nakon 2009 i 2010 zabilježila gubitak i u 2011 i to 230 mil EUR. Od čega 140 mil EUR samo u zadnjem kvartalu.

Pogodite tko će to platiti/sanirati/dokapitalizirati. I čijim novcem.

New Report

Close