Stečaj ne mora biti kraj za Dalmacijavino, pogledajte Lenac!

Naslovnica Forum Komentari članaka Stečaj ne mora biti kraj za Dalmacijavino, pogledajte Lenac!

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Dalmaciavino

Pokralo porezne obveznike za 1 miliardu ( 1.000.000.000,00 )

Badel 1862

pokrao porezne obveznike za 206 miliona ( 206.000.000,00 )

i nitko nije završio u Remetincu ?

A penzićima pljene stvari jer nisu platili TV pretplatu .

.

od kada je zauzeo funkciju predsjednik zaboravio svoj slogan pravDA

Hoće li netko smoći hrabroost i intervjuirati Berkovicza zašto nije dao bankovnu garanciju? Bit će da je tu još nešto. Ima on malo previše iskustva u poslu da na kraju balade jednostavno ne bi dao garanciju na vrijeme kako to prema pisanju naših medija izgleda.

Pa nije on neozbiljan čovjek!


Hoće li netko smoći hrabroost i intervjuirati Berkovicza zašto nije dao bankovnu garanciju? Bit će da je tu još nešto. Ima on malo previše iskustva u poslu da na kraju balade jednostavno ne bi dao garanciju na vrijeme kako to prema pisanju naših medija izgleda.

Pa nije on neozbiljan čovjek!

evo ga kolega:


http://www.business.hr/dogadjaji/berkowitz-ne-odustaje-od-dalmacijavina-sve-ce-otkriti-u-ponedjeljak

...''I try to buy stock in businesses that are so wonderful that an idiot can run them. Because sooner or later, one will.''

Malo ću se zakačit za pozitivno spominjanje stečaja Lenca.
Naravno većina stečaja bi trebala krenuti kao preustroj a ne kako zakon o stečaju sugerira, prvo idemo na likvidaciju. Tu je zapravo i razlog deindustrijalizacije Hrvatske. Čim stečaj počne prvo je kako sudstvo a i Zakon predviđaje podijeliti radnicima otkaz i još tragičnije razjuriti Upravu, sve koji znaju a po mogućnosti i poslati nekog u remetinac da se frustracije radnika i naroda zadovolje. Zatim sud krčmi i rasprodaje teren imovinu. To je pravi uzrok gospodarske propasti Hrvatske. Uništava se znanje, i rasprodaje imovina, a uživaju suci (najkorumpiraniji sloj društva- zmije u njedrima), stečajni upravitelji koji udome sebe i familiju, i na kraju ako je to stvarno obiteljska srebrnina sve uzimaju banke i novi tajkuni.
Kao hitna mjera, mada je uglavnom kasno stečajni Zakon treba mijenjati. Tako da sili suce i stečajne upravitelje da prvo pod „prijetnjom nagrade“ moraju pokušati ustroj posrnule firme. Najčešći uzrok stečajeva su ionako zelenaške kamate banaka ili neplaćanja od države ili državnih firmi.
Inače Lenac nije sretan primjer iako je preustroj uspješan. Naime tamo je bitan bio uzrok stečaja bio međunarodni komplot za pranje novca . Lenac je bio i prije uspješna firma, jer takvo jeste po prirodi stvari svako remontno brodogradilište. Plaća se sve po predračunu , a isploviti možeš tek kad platiš.
Tada i Tamo je baš kao zbog uspješnosti, uz blagoslov pok. Račana (pa i Linića ) dane državne garancije Republike Hvatske za „velebni razvojni „projekt“ težak 80.000.000 €. Zatim je direktnim diverzijama Lenac namjerno uguran u stečaj (dva požara na jedrenjaku, požar na brodu Kraka, malo pranje para kao gubitak na kupnji doka broj 11. I konačno potapanje doka u uvali).
Danas zbog „uspješnog“ stečaja više nitko ne pita da je RH isplatila nekome kao povrat garancija 80 miliona € sada državno opranih novaca. Zato je taj stečaj nesretan primjer jer ovdje je uspješan preustroj maska za veću korupciju.
Sanader je za ove meštre ispao prava beba.
Na koncu je on i uhićen a o ovoj vrhunskoj majstoriji ni novinari nemaju pojma, a krivci uživaju plodove i dalje služe svima za primjer kreposti..

Kozer

New Report

Close