‘Berkowitzu, odluči hoćeš li ući u Dalmacijavino ili ne’

Naslovnica Forum Komentari članaka ‘Berkowitzu, odluči hoćeš li ući u Dalmacijavino ili ne’

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Bolje da ne uđe…meni ovaj izgleda kao da će nešto ukrasti i zdimiti. Na koje smo mi investitore spali…slijedeći je Alibaba…garant.

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

da je on siguran što hoće ne bi pravio Traubisodu (nije vino,nije voda,to je……)

Bolje da ne uđe…neka samo dalmošima pošalje novce. Da su sami znali raditi i upravljati nebi sad bili gdje jesu.

Sumnjam da je Vlada RH vlasnik Dalmacijavina, to je valjda država koju vlada zastupa. Državi se obija o glavu to što vječne gubitaše stalno subvencionira i podmiruje njihove dugove. Takve tvrtke ne gasi i ne šalje u stečaj zbog socijalnog mira, dakle radije će preuzeti velike troškove na sebe nego ostati bez (potencijalnih) birača na sljedećim izborima odnosno onih koje će sutra hodati po ulicama i prosvjedovati protiv iste i vršiti pritisak na nju. Hrvatska nije rasčistila sa socijalizmom, da je, ne bi svake godine “spašavala” tvrtke koje gotovo ništa ne proizvode a ono što proizvode nemaju kome ponuditi i tako niti ispunjavaju svoju svrhu, niti posluju pozitivno. Zbog koga su tu? Zbog države ili radnika koji, ruku na srce, teško da ispune dan radeći nešto u takvoj tvrtki. Financiraju se jedino nesposobne, napuhane parazitarne uprave i kolektiv koji veliki dio radnog vremena zapravo ne radi ništa ali je na platnoj listi. Stav Berkowitza je sasvim prirodan i normalan, nije na njemu da retroaktivno podmiri potraživanja kolektiva. Zapravo se čudim da uopće pokazuje zanimanje za tu (jedna u nizu) derutnu tvrtku. Očigledno je da se sada križaju njegov kapitalistički način mišljenja sa postsocijalističkim Vlade, koja pokušava neke svoje obveze prenijeti na potencijalnog kupca i ulagača. Čovjek je bio prije koji tjedan pod ponuđenim uvjetima preuzeti tvrtku, uložiti novac, čak je (što je meni osobno najveće iznenađenje) obećao da neće otpuštati radnike. Država dakle ima sredstva financirati tvrtke mrtvace godinama i desetljećima zbog socijalnog mira i statistika, ali kad se pojavi kupac onda joj je prevelik teret isplatiti nekoliko zaostalih mjesečnih plaća, koje svakako ne mogu biti dio kupnog ugovora, jer Berkowitz tek odgovara i upravlja tvrtkom kad potpiše ugovor a to neće biti retroaktivno. N a ovakvim primjerima Vlada jedino može (napokon) izvući pouku, da neprofitabilna poduzeća koja samo troše i stvaraju gubtike treba dati u stečaj a ne držati na životu zbog socijalnog mira i na teret svakog poreznog obveznika ove zemlje. Ako već ne znaju stvarati radna mjesta, ne vidim zašto bi podmirivali dugove, plaćali parazitarne kvazimenadžere i naposlijetku radni kolektiv koji samo radi kapacitetom od 20%, ako uopće. To si ni tko ne može priuštiti, a najmanje ova država koja se skupo zadužuje da bi ljudima isplatila mirovine mjesec po mjesec, samo jedan primjer. Što se tiče Dalmacijavina i sličnih poduzeća (bili oni u državnom vlasništvu ili ne): tvrtke koje samo redaju gubitke i ne rade profitabilno, vođene skupim nesposobnim menadžmentom idu u stečaj. To je praktički zakon tržišne privrede. Ovo sada je puko kockanje sa mogućim kupcem i investitorom, gdje se pokušavaju vlastite obveze prenijeti na drugoga. To je prilično bezobrazno i sa stajališta Berkowitza jasno neprihvatljivo.

on se samo malo šali. poslan je da malo ispita teren. sociološki eksperiment

Wall Street i banke protiv ljudi. Drzave i vlade izmedju.

Za ovog ili ovu pro 9,evo kad znaš tako dilit lekcije, zanima me kako ti nemaš nikakve skrupule za zaduživanje ove zemlje, vodeći brigu o javnom dugu, dobro odakle se tebi financira plaća????? Mora da se DRŽAVA ZADUŽI NA INO TRŽIŠTU pa mi vraćamao porezni obveznici, bla bla, bla. Eto tako tebi funkcionira tvoj kapitalizam…

Kako ne shvaćate da Berković nije uopće kupac,i da je to jedna finta koja se odigrala dva dana prije izbora.Zna se tko je sjedio upravnom odboru fonda i tko se kandidirao kako bi postao predsjednik hdz-a. očigledno su jaca i šeks priprijetili da će izaći sa pričom u javnost pa se ništa još ne poduzima da se ne bi desio negativan PR dok traje izborna utrka.

A dalvin bez dugova i sa nekretninama je zanimljiv svima,pa i todoriću .
Ja bi firmu prepustio radnicima,i dao im rok na 2 godine.ako uspiju ostaju vlasnici,ako ne ,ode u stečaj a oni se nemaju pravo buniti.neka daju svoju osobnu imovinu kao zalog bankama i neka biraju upravu i direktore. ionako u davosu kažu da je kapitalizam mrtav,pa možemo predložiti samoupravni socjalizam kao zamjenu.možda dobijemo nobelovu nagradu za ekonomiju.

Some people get rich studying artificial intelligence. Me, I make money studying natural stupidity

New Report

Close