Zagrebački Holding i službeno u ‘smeću’

Naslovnica Forum Komentari članaka Zagrebački Holding i službeno u ‘smeću’

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Sve je to bagra koja samo misli na svoju guzicu.

Ma nisu oni bagra nego mi kaj im damo da nas jašu! Drage domaćice – i na slijedećim izborima ostanite doma, skuhajte nešto fino i prošećite poslije ručka sa svojim muževima. Ignorirajte ih. Naučit i svoju djecu da ignoriraju izbore. Ne mislite svojom glavom. Obavezno čitajte dnevni tisak i gledajte HTV! Ima puno kvalitetnih članaka i priloga…

Ma dajte trgnite se ljudi!!! Ak nešto ne valja treba to odmah mijenjat! Pa i prije vremena! Ak ne znaju – ne znaju od početka. Neće postat pametniji s vremenom. Sve dok ne dođu konačno sposobni. I to profesionalci, ne političari! Nek se trude zaradit plaću. Ak su dobri svake im godine treba 50% povišice. A ne rodijaci od baba i stričeva. Fuck! Pogle Kraljevića – veli ima par sumnjivih parkirnih karata. Nema mjesta za parkirat nikad u gradu. Ima više karata nego auta!! Sveučilišnu bolnicu treba preuredit u zatvor. Imamo ga s čim napunit. Remetinec nam je daleko premali…

Dajte mi avion - Idem dobrovoljno za avijatičara u Abesiniju!

Dobra ideja za Sveučilišnu bolnicu, samo treba ugraditi rešetke i ne u uvoditi grijanje zatvorenicima.

Ispravci netočnih navoda

Kao i uvijek kada su u pitanju kreditne agencije i kreditni rejtinzi tekstovi naših novinara su prava muka za čitanje. Poslovni dnevnik bi trebao uvesti minimalne kreiterije stručnosti za svoje novinare koji pišu članke na te teme jer je tu i ugled države koja tolerira tako niske profesionalno-stručne standarde u svom jedinom gopodarskom dnevniku.

Prvo, “junk” se ne smije prevoditi kao “smeće”.

Drugo, “rušenje” je tipično balkanski izraz totalno neprimjeren za sniženje kreditnog rejtinga.

Treće i najvažnije, niti Moody’s niti S&P nikada nikome ništa ne preporučuju niti za kupnju niti za prodaju i to izričito navode na svojim uvodnim stranicama.

Četvrto, Moody’s i S&P treba vć jednom ostaviti da se sami brinu o svom rejtingu u svijetu. Da jedan novinar u Hrvatskoj piše o njihpovom ugledu i vjerodostojnosti je koliko iritantno toliko i tragikomično.

To su nedavna iskustva Irske, Portugala i ranije Grčke itekako pokazala, a o njihovim rejtinzima itekako ovisi i sudbina Hrvatske.

Re: Ispravci navoda
Kolega Marx, novinarima je zadaća nazvati stvari pravim imenima, pa bila ona i “balkanska”. I to je odgovor na prva tri ispravka.
A teza o tome da hrvatski novinari ne bi trebali komentira ugled rejting agencija zaista nije za komentiranje. I to nakon što se napokon pokazalo koliko su im procjene bile nevjerodstojne i o tome bruji cijeli svijet i traži nove sustave kontrole. Da ne idemo dalje od toga.

Pandžić je dobro napisao.I ja mislim da je gospodin Šuker izuzetno sposoban i odgovoran čovjek i da ga trebamo još više cijeniti jer je poput oca svima nama [smiley] [thumbsup]

New Report

Close