CERP ništa ne zna o ponudi Liburnije za Hotele Cavtat

Autor: Ana Blašković , 02. prosinac 2014. u 21:58
Darko Ostoja, suvlasnik Liburnije (Foto: Željko Hladika/PIXSELL)

Hoće li uspjeti plan Liburnija Riviera Hotela, većinskog dioničara Hotela Cavtat, o istiskivanju malih dioničara još uvijek je otvoreno.

Hoće li uspjeti plan Liburnija Riviera Hotela, većinskog dioničara Hotela Cavtat, o istiskivanju malih dioničara još uvijek je otvoreno. Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP), koji je uime države vlasnik presudnog paketa, tvrdi da o namjeri Liburnije – ne zna ništa.

Na pitanje Poslovnog dnevnika što su odgovorili na ponudu LRH za prodaju dionica po cijeni od 260 kuna poručuju da do njih nikakvo pismo nije stiglo. „S obzirom da Centar za restrukturiranje i prodaju nije zaprimio neobvezujuće pismo od Liburnia Riviera Hotela o iskazivanju interesa za eventualnu prodaju, nismo u mogućnosti očitovati se o navedenome”, kažu.

Što će odlučiti u slučaju da pismo, ili neki drugi vid ponude, ipak do njih nađe put, ne žele otkriti već napominju da će u tom slučaju “postupiti sukladno zakonu i odlukama nadležnih tijela“. CERP je vlasnik 2,5 posto dionica što ga čini drugim po veličini dioničarom Hotela Cavtat.

Budući da Liburnija ima 92,2 posto dionica, potrebno joj je 17.171 dionica da dosegne prag istiskivanja od 95 posto što znači da o transakciji presuđuje državnih 15.605 dionica. Na odluku države o izlasku iz Hotela Cavtat mogla bi utjecati i činjenica da je CERP također dioničar Liburnije i to treći po veličini s 3,7 posto iza Nonnullusa (odnosno SN holdinga) te Nove Liburnije grada Opatije.

Postoji li već načelni dogovor, ili će i do CERP-a pristići pismo, znat će se uskoro. Liburnija je malim dioničarima dala desetak dana za odgovor, a taj je rok istekao u studenom. Prihvate li ponudu, Liburnija će čisto vlasništvo platiti oko 12,5 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close