Predstavlja se natječaj za EU fond regionalnog razvitka

Autor: Poslovni dnevnik , 14. travanj 2014. u 22:00
Sredstva su bespovratna/PIXSELL

Dodjeljuju se potpore male vrijednosti, u rasponu od 150 do 750 tisuća kuna.

Hrvatska gospodarska komora pozvala je zainteresirane na  predstavljanje natječaja iz Europskog fonda za regionalni razvoj 'Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa', a koje će se održati u ponedjeljak, 14. travnja.Upute za prijavu na taj EU fon, kojim se dodjeljuju bespovratna sredstva za pojedinačne potpore male vrijednosti od 150 tisuća kuna do 750 tisuća kuna (ukupan iznos fonda je 24.061.600 kn), predstavit će Igor Bobek iz Centra za EU.

Ovim natječajem sufinancirat će se analiza postojećih poslovnih procesa, kao i njihova modernizacija, inovacija i digitalizacija, uključujući i izdatke za informatičku opremu i softver što će poticati uvođenja naprednih e-poslovnih modela u mikro, mala i srednja poduzeća te poticati konkurentnost istih putem informatizacije poslovnih procesa. Da je i u Hrvatskoj Internet jedan od najvažnijih i najutjecajnijih izvora informacija među turistima koji su odabrali Hrvatsku za svoj ljetni odmor, pokazuju rezultati brojnih istraživanja te indeksa konkurentnosti WEF TT  Svjetskog ekonomskog foruma, objavljenog početkom 2014. koji Hrvatsku rangira na 52. mjesto po B2B turističkim transakcijama te na 74 mjesto po B2C transakcijama u turizmu.

To potvrđuju i ranije studije (TOMAS Ljeto 2010. ). Internet kao izvor informacija koristi svaki četvrti turist, čime je  internet, kao izvor informacija o destinaciji na trećem mjestu, odmah iza neformalnih izvora informacija (prijašnji boravak, preporuka rodbine i prijatelja). Internet je istovremeno znatno važniji od svih drugih medija, bilo da se radi o tiskanim ili elektronskim medijima. Turisti koji koriste internet kao izvor informacija, najčešće posjećuju mrežna mjesta turističkih zajednica.

Komentirajte prvi

New Report

Close