Zadro: ‘Za Viro zainteresirano 6 multinacionalki’

Autor: Marija Brnić , 07. srpanj 2013. u 22:00
Željko Zadro, predsjednik Uprave Vira/PIXSELL

Traži se strateški partner, sve opcije su otvorene.

Tražimo strateškog partnera za Viro, nadzorni odbor prije mjesec dana odborio je Upravi da potencijalnim ulagačima omogući uvid u poslovne knjige", potvrdio je za Poslovni dnevnik predsjednik Uprave Vira Željko Zadro.

Premda su mediji ovih dana bombastično zaključili da će Viro svoj dio vrlo brzo prodati za "milijardu kuna" svom njemačkom poslovnom partneru, priča nije još u toj fazi. Zadro nam otkriva da u ovom procesu u Viru nema preferencija. Vrata za dubinsko snimanje otvorena su svim zainteresiranim tvrtkama, a zanimanje je, kaže, iskazalo pet do šest međunarodnih kompanija, od kojih su neke već i provele dubinsko snimanje u Virovitici. Prve informacije upućivale su da se najveći pojedinačni dioničar, Marinko Zadro, otac Željka Zadre, dvoumi hoće li prodati samo kontrolni paket ili sav udjel od 42,87 posto.

No, kakav točno oblik strateškog partnerstva će biti dogovoren, Zadro kaže znat će se tek nakon što na stolu budu ponude. "Sve opcije su otvorene i sve prijedloge ćemo razmotriti, a odluka će ovisiti o interesu koji bude iskazan", poručuje Zadro. Kako ni dubinsko snimanje još nije okončano, može se zaključiti i da proces potrage za strateškim partnerom neće biti realiziran tako brzo kako se moglo zaključiti iz objavljenih informacija. O tomu će se zacijelo još mjesecima razgovarati, slaže se i Zadro.

Nije inače tajna da su Marinko Zadro i njegov partner Dražen Robić, koji posjeduje 30,10 posto dionica virovitičke šećerane, već duže vrijeme nezadovoljni odnosima države prema ovoj proizvodnji i uvjetima, a koji nakon ulaska u EU još i dodatno ograničavaju razvoj šećernoj industriji. Očito da u tim uvjetima većinski dioničari procjenju da im je potrebna strateška pomoć, uz mogućnost da se odluče i na prodaju.

Komentari (5)
Pogledajte sve

Tko je Viro u tekstu – Viro će prodati svoj dio za milijardu…!?
Zar se danas tako prodaje d.d., bez da se pita ostatak vlasnika!?


tribalo je Birtića slušat.

slušati da, ali ne i slijediti

ako se traži strateški partner onda se firma ne prodaje nego se radi o dokapu!

Zadro si diže cijenu dionice sa ovakvim člancima.

New Report

Close