Za 100 mil. kn povećan temeljni kapital Belupa

Autor: Marija Crnjak , 20. veljača 2017. u 22:00
Predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić/B. Ščitar/PIXSELL

U proteklih pet godina temeljni kapital Belupa povećan za 425 milijuna kuna.

Odlukom glavne Skupštine temeljni kapital Belupa povećat će se za 100 milijuna kuna, sa sadašnjih 479 milijuna na 579 milijuna kuna, objavila je jučer Podravka na burzi.

Pojašnjavaju da se temeljni kapital Belupa povećava unosom prava na potraživanja koja Podravka, kao jedini dioničar Belupa ima po osnovi raspoređene, a neisplaćene dobiti. "Značajnim povećanjem temeljnog kapitala farmaceutske divizije potvrđujemo važnost ovog dijela naše Grupe", kazao je Zvonimir Mršić, predsjednik uprave Podravke i predsjednik glavne Skupštine Belupa.

U kompaniji podsjećaju da je u proteklih pet godina temeljni kapital Belupa povećan za više od 425 milijuna kuna, sa 154 milijuna kuna koliko je iznosio 2012. godine, kroz reinvestiranje tekuće dobiti i dokapitalizaciju, uplatom novca, unosom stvari odnosno zemljišta za gradnju dvije nove tvornice lijekova, te pretvaranjem potraživanja za neisplaćenu dobit.  "Ove impresivne brojke potvrđuju našu usmjerenost ka budućnosti te ostvarenju rezultata za sve dionike, od dioničara, preko zaposlenika do zajednice u kojoj živimo i radimo. Podravka Grupa je među najvećim investitorima u nove proizvodne kapacitete u Hrvatskoj", istaknuo je Mršić.  

Komentirajte prvi

New Report

Close