Vlasnik Croduxa, umirovljeni general Ivan Čermak, ne prodaje svoj biznis u Hrvatskoj Rusima

Autor: Marija Brnić , 11. svibanj 2016. u 10:42
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Crodux oštro demantira informacije o navodnoj intenciji prodati Derivate dva d.o.o. Ruskoj tvrtki Gazpromnjeft. Crodux tvrtku Derivati dva d.o.o. ne prodaje niti poduzima niti je poduzimao bilo kakve korake koji bi mogli voditi disponiranju tvrtkom.

Vlasnik Croduxa, umirovljeni general Ivan Čermak, ne prodaje svoj biznis u Hrvatskoj  ruskoj tvrtki Gazpromnjeft. Medijske napise o tome kako su pregovori s ruskim energetskim divom uznapredovali, te da se očekuje skoro sklapanje ugovora i službeno su demantirali iz Čermakove tvrtke. 

"Crodux oštro demantira informacije o navodnoj intenciji prodati Derivate dva d.o.o. Ruskoj tvrtki Gazpromnjeft. Crodux tvrtku Derivati dva d.o.o. ne prodaje niti poduzima niti je poduzimao bilo kakve korake koji bi mogli voditi disponiranju tvrtkom. U tom okviru, Crodux nije ni angažirao posrednike koji bi na bilo koji način bili involvirani u takvoj transakciji", poručili su iz Croduxa, opovrgavajući time i navode kako se u ulozi posrednika za ovu transakciju angažirao nekadašnji predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić.

 Posljednjih se godinu-dvije Čermaka često spominjalo u kontekstu moguće prodaje Croduxa, posebice nakon udara kojeg mu je zadala akcija Ministarstva gospodarstva Oktan, u kojoj je gorivo na njegovim benzinskim crpkama ocijenjeno nezadovoljavajućim. Iz Croduxa, pak, poručuju i da se njihova tvrtka Derivati dva, koja se bavi maloprodajom i veleprodajom naftnih derivata, te plina na području Hrvatske, posluje uspješno, bilježi kontinuirano jačanje tržišnih pozicija i da kontinuirano širi i unaprjeđuje paletu svojih usluga. Tvrtka zapošljava oko 800 ljudi na području cijele Hrvatske, a osim što ne prodaje naftni biznis, iz Čermakove tvrtke naglašavaju i kako Crodux nastavlja sa širenjem i jačanjem poslovanja na temeljima dugoročnog, ambicioznog plana daljnjeg poslovnog razvoja. Podsjetimo, Čermak je već ušao u prodaju struje, a najavio je i velika ulaganja u kogeneracijska postrojenja i proizvodnju struje iz obnovljivih izvora. 

Komentirajte prvi

New Report

Close