Viadukt u četiri mjeseca do poslova od 400 milijuna kuna

Autor: Suzana Varošanec , 12. srpanj 2016. u 22:01
Predsjednik Uprave Joško Mikulić jučer je boravio u Alžiru/Goran Jakuš/PIXSELL

Za dva dana potpisuju ugovor o gradnji mosta Svilaj preko rijeke Save vrijedan 22,3 milijuna eura.

Zagrebački Viadukt u protekla je četiri mjeseca na domaćem tržištu sklopio ugovore čija ukupna vrijednost premašuje 400 milijuna kuna. Novi poslovi tiču se radova u cestogradnji i odvodnji te izgradnje objekata za pročišćavanje otpadnih voda.

Potvrdio je to Poslovnom dnevniku predsjednik Uprave te kompanije Joško Mikulić. Dodao je da navedeni iznos uključuje i dva nova ugovora o građenju, koje su s istim javnim naručiteljem – tvrtkom Hrvatske ceste, upravo sklopljeni, a riječ je o ukupnoj vrijednosti 175 milijuna kuna. U kompanijskom priopćenju objavljenom na Zagrebačkoj burzi kao prvi ugovor o građenju navodi se zaključeni posao za izvođenje radova na dionici brze ceste Popovec – Marija Bistrica – Zabok sa spojem na Breznički Hum.

Vrijednost tih radova je 144,7 milijuna kuna, izvodi ih zajednica ponuditelja u kojoj uz Viadukt nastupaju i Građevinsko poduzeće Krk te Zagorje Gradnja, a rok izvršenja je 30 mjeseci. S istim javnim naručiteljem potpisan je i drugi ugovor, i to za izmještanje državne ceste dionice Zaprešić – Prigorje Brdovečko. Vrijednost tih radova iznosi 30,5 milijuna kuna bez PDV-a, dok je rok izvršenja 15 mjeseci. No, doznajemo i da je 15. srpanj za Viadukt važan datum zbog potpisivanje novog, vrlo vrijednog ugovora s Hrvatskim autocestama.

Riječ je o projektu gradnje mosta Svilaj preko rijeke Save, gdje vrijednost radova iznosi 22,3 milijuna eura. Na svečanosti potpisivanja navodno će nazočiti i ministri nadležni za infrastrukturu Hrvatske i BiH. Projekt je od obostranog interesa – dionica autoceste u RH obuhvaća potez Sredanci – granica BiH, dok je dionica autoceste u BiH potez Odžak – granica RH. Ponuda zajednice ponuditelja koju čine Viadukt i tvrtka Hering iz Širokog Brijega u postupku javne nabave izabrana je kao najpovoljnija.

Mikulić je jučer boravio na službenom putu u Alžiru, gdje Viadukt izvodi radove u sklopu javnog projekta vrijednog 25 mil. eura. Riječ je o gradnji velikog mosta, a naručitelj je tvrtka – pandan hrvatskom HAC-u. Radovi Viadukta odvijaju se prema planu. Kad je riječ o izvoznim tržištima, Viadukt još očekuje odluke stranih naručitelja za nekoliko velikih tendera na kojima se natjecao. Primjer takvih natječaja u kojima još čeka na odluku je natječaj BiH-a za posao vrijedan 92 milijuna eura – izvođenje radova na projektu Koridor 5C, što uključuje i projekt gradnje mosta na Neretvi.  

Komentirajte prvi

New Report

Close