Valamar i država zaključili ugovor o privatizaciji Imperiala vrijedan 260,8 milijuna kuna

Autor: Marija Brnić , 20. rujan 2016. u 13:25
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Država je konačno s porečkom Valamar Rivijerom zaključila kupoprodajni ugovor za većinski dionički paket u rabskoj hotelskoj kući Imperial.

U Centru za upravljanje danas je potpisan ugovor s jedinim ponuđačem koji je na javnom natječaju dostavio obvezujuću ponudu, a za 318.446 dionice koje čine 50,08 posto temeljnog kapitala državnim institucijama koje su vlasnici dionica ukupno će sjesti 260,8 milijuna kuna. Ova privatizacija započela je još prije godinu dana, kada je objavljen poziv za iskazivanje interesa, a neobvezujuće ponude dostavilo je 15 zainteresiranih ponuđača, no samo se Valamar javio s ponudom. Upravno vijeće CERP-a ponudu je prihvatilo još u srpnju, no sklapanje ugovora kasnilo je zjer je prije zaključenja odobrenje morala dati Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Dionice Valamar Rivijere (za one koje prate burzu) su stalno u top 10 po prometu i vrlo su vrijedne stoga ne čudi ovaj potez uprave. Sklapanje ugovora o[/url] o kupoprodaji za većinski dionički paket koji iznosi cca 260 mil. kuna nije mala stvar. Nešto će ”kapnuti” i u državnu blagajnu, nadam se samo da će taj novac biti pametno uložen od strane vlastodržaca…

dakle treba im 2 mjeseca da Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja donese odluku. Stavrno rade sto i kako hoce!

New Report

Close